Politika

Bijušais NATO ģenerālsekretārs atkal aicinājis ASV ieņemt "pasaules žandarma" vietu

© Sputnik / Михаил Фомичев / Pāriet pie mediju bankasГенеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен
Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens paudis viedokli, ka konflikti pasaulē prasa starptautiska policista darbību tiecību un kārtības atjaunošanai.

RĪGA, 3. novembris — Sputnik. Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens pavēstījis, ka ASV ir aktīvāk jāiejaucas konfliktu risināšanā pasaulē, lai kāds būtu valsts prezidenta vēlēšanu iznākums, informē RIA Novosti.

"Mums ir vajadzīga Amerika starptautiskā policista lomā. Mums jānosaka Amerikas vadošā loma pasaulē," – teicis NATO bijušais ģenerālsekretārs intervijā britu kanālam Sky News

Viņš minēja, ka patlaban risinājums nepieciešams situācijās Sīrijā, Irākā, Lībijā un Ukrainas austrumos.

"Lielvalstīm nav laika atpūsties. Palūkojieties visapkārt, un jūs ieraudzīsiet pasauli liesmās. Sīrija, ko plosa karš un konflikts. Irāka uz sašķelšanās sliekšņa. Lībija – neizveidojusies valsts Ziemeļāfrikā. Krievija, kas uzbrūk Ukrainai un destabilizē Austrumeiropu. Ķīna, kas demonstrē muskuļus, atstumtā Ziemeļkoreja, kas draud ar kodoluzbrukumiem," – norādīja Rasmusens.

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO bijušais ģenerālsekretārs aicina ASV kļūt par "pasaules žandarmu"

"Tam visam vajadzīgs starptautisks policists, lai atjaunotu starptautiskās tiesības un kārtību," – Rasmusens paudis viedokli.

Pēc viņa domām, Baraks Obama ļoti pretojies bruņoto spēku pielietošanai vai draudiem tos pielietot, lai novērstu konfliktus pasaulē.

Alianses bijušais ģenerālsekretārs paudis arī satraukumu par to, ka par jauno ASV prezidentu varētu kļūt republikāņu kandidāts Donalds Tramps. Viņš paskaidrojis, ka tas varētu būt ļoti bīstami pasaulei.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 8. novembrī. Baraks Obama noslēdz savu pilnvaru otro termiņu un nevar balotēties no jauna. Galvenie pretendenti valsts vadītāja postenim ir republikānis Donalds Tramps un demokrātu kandidāte Hilarija Klintone. Obamas pēctecis ieņems amatu 2017. gada 20. janvārī.

Ziņu lente
0