Politika

ASV bloķē Krievijas paziņojumu ANO Drošības Padomē

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasШтаб-квартира Организации объединенных наций.
Штаб-квартира Организации объединенных наций. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija ierosināja ANO Drošības Padomē pieņemt rezolūciju, kurā pausts nosodījums par Krievijas vēstniecības Damaskā apšaudi ar mīnmetējiem, kas notika 3. oktobrī. ASV bloķēja šo paziņojumu.

RĪGA, 5. oktobris — Sputnik. Amerikas Savienoto Valstu delegācija bloķēja ANO Drošības Padomē iesniegto Krievijas paziņojumu par valsts vēstniecības Damaskā apšaudi, vēsta RIA Novosti.

Salūti, ko pie Krievijas vēstniecības Ukrainā izšāva ukraiņu radikāļi - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecības apšaudi Kijevā Ukrainas premjers uzskata par sīku incidentu

Vakar Krievija ierosināja Drošības Padomei nosodīt kaujinieku uzbrukumu diplomātiskās misijas ēkai – tā tika apšaudīta ar mīnmetējiem.

Londona un Kijeva Vašingtonas pusē

Krievijas pastāvīgajā pārstāvniecībā ANO pastāstīja aģentūrai RIA Novosti, ka Maskava iesniegusi Drošības Padomei standarta dokumentu, kāds tiek pieņemts situācijā, ja noticis uzbrukums diplomātiskajai pārstāvniecībai.

Paziņojums radīja ASV delegācijas neapmierinātību – tās pārstāvji centās iekļaut ziņojumā papildu elementus, pastāstīja diplomāti.

"Amerikāņus neveikli atbalstīja angļi un ukraiņi. Tas liecina par viņu kliedzošo necieņu pret Vīnes konvenciju par diplomātiskajām attiecībām," – teikts pastāvīgās pārstāvniecības ziņojumā.

Morāles pamati šūpojas

Krievijas diplomāti atgādināja, ka Maskava vienmēr ir atbalstījusi tamlīdzīgus paziņojumus, kas attiecas uz noziegumiem pret diplomātiskajām misijām.

"Nākas konstatēt, ka dažu mūsu Drošības Padomes kolēģu morāles principi ir nopietni ieplaisājuši," – secināja Krievijas pastāvīgajā pārstāvniecībā.

Diplomātija ir apdraudēta

Incidents Krievijas vēstniecībā Sīrijā notika 3. oktobrī. Kaujinieki apšaudē izmantoja trīs mīnas, viena no kurām uzsprāga netālu no diplomātu dzīvojamā kompleksa. Krievijas Ārlietu ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka apšaude notikusi no Sīrijas galvaspilsēts piepilsētas, ko kontrolē "Džabhat Fath aš Šama" (bijusī "Džabhat an Nusra") un "Failak ar Rahmana" kaujinieki.

Krievijas Ārlietu ministrija norādīja, ka pie vēstniecības apšaudes ir novedušas tādas darbības, kā ASV un dažu tās sabiedroto rīcība, kas provocē asiņainā Sīrijas konflikta turpinājumu, un flirtēšana ar dažnedažādiem kaujiniekiem un ekstrēmistiem.

Ziņu lente
0