Politika

FAZ izstāstīja, kāpēc sabrūk Merkeles impērija

© Sputnik / Вадим АнцуповProtesta akcija. Foto no arhīva
Protesta akcija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas kanclere jau iztērējusi savu politisko kredītu, un daudzi pilsoņi novērsās no viņas, raksta Frankfurter Allgemeine Zeitung.

RĪGA, 7. septembris — Sputnik. Pat pēc pazemojošas sakāves no partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) federālā zemē Mēklenburga —Priekšpomerānija —Vācijas kancleres Angelas Merkeles dzimtās zemes, viņa nesteidzas atteikties no savas migrācijas politikas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Merkele liek likmi uz to, ka viņas migrācijas politikas plāns "nostrādās", taču viņa jau iztērējusi savu politisko kredītu, bet viņas impērija sabrūk," — teikts rakstā.

Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Merkele: bēgļiem bez perspektīvas palikt ES būs jāatgriežas mājās

AfD partija, kas uzstājas pret bēgļu uzņemšanu, ieguva vairāk balsu nekā " Vācijas Kristīgo demokrātu apvienība " (CDU), kuru vada Merkele. Saskaņā ar oficiālajiem datiem, "Alternatīvai Vācijai" ir 20,8% balsu, bet CDU — 19%.

"Divdesmit procenti valsts ziemeļaustrumos — tas vēl nav divdesmit procenti visā valstī. Taču šis rādītājs ir skaidra zīme tam, ka valstī pieaudz pretestība politikai, pie kuras Merkele vēlas turēties pat pazemojošas sakāves priekšā," — uzskata materiāla autors.

Daudzi Vācijas pilsoņi, kuri novērsās no CDU un nobalsojuši par citām partijām, neuzskata bēgļu pieņemšanu par kaut ko tādu, kam nebūtu alternatīvas, raksta vācu laikraksts. Daudziem CDU atbalstītājiem pazudusi pārliecība, ka ar Merkeli priekšgalā Vācija atrodas labās rokās, bet atjaunot uzticību Vācijas kanclerei pagaidām nav izdevies.

 

Ziņu lente
0