Foto

Humora filozofs un ironijas maģistrs: viņsaulē aizgājis Mihails Zadornovs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakstnieks un satīriķis Mihails Zadornovs aizgāja no dzīves 10. novembrī. Sputnik Latvija fotolentē iemūžināts pazīstamais mākslinieks spilgtākajos brīžos.

Mihails Zadornovs tiks apglabāts Latvijā, kur viņš ir dzimis, pavēstīja rakstnieka tuvinieki. Ģimene lūdza parādīt godu un neradīt kņadu ap rakstnieka nāvi. Līdzjūtību Zadornova draugiem un tuviniekiem pauduši politiķi, kultūras darbinieki un amatpersonas no Latvijas un Krievijas. 

© Sputnik / Сергей Пятаков / Pāriet pie mediju bankasRakstnieks, satīriķis un dramaturgs Mihails Zadornovs dzimis 1948. gada 21. jūlijā Jūrmalā. Viņa māte bija korektore, tēvs – pazīstams rakstnieks.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
1/16
Rakstnieks, satīriķis un dramaturgs Mihails Zadornovs dzimis 1948. gada 21. jūlijā Jūrmalā. Viņa māte bija korektore, tēvs – pazīstams rakstnieks.
© Sputnik / Владимир Родионов / Pāriet pie mediju bankasPirmo reizi Zadornovs uzstājās televīzijā ar humoristisku monologu "Studenta vēstule uz mājām" 1982. gadā. Fotogrāfijā: skaistuma konkursa "Maskavas skaistule 88" finālistes atbild uz Zadornova jautājumiem.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
2/16
Pirmo reizi Zadornovs uzstājās televīzijā ar humoristisku monologu "Studenta vēstule uz mājām" 1982. gadā. Fotogrāfijā: skaistuma konkursa "Maskavas skaistule 88" finālistes atbild uz Zadornova jautājumiem.
© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Pāriet pie mediju bankasZadornova kolēģis, humorists Genādijs Vetrovs atzina, ka mākslinieks devis viņam vērtīgus padomus. Fotogrāfijā: Mihaila Zadornova priekšnesums.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
3/16
Zadornova kolēģis, humorists Genādijs Vetrovs atzina, ka mākslinieks devis viņam vērtīgus padomus. Fotogrāfijā: Mihaila Zadornova priekšnesums.
© Sputnik / Юрий Абрамочкин / Pāriet pie mediju bankasZadornova darbus izpildījuši daudzi pazīstami mākslinieki, bet 80. gadu beigās viņš pats sāka piedalīties izklaides programmās. Fotogrāfijā: rakstnieki Mihails Zadornovs un Mihails Žvaņeckis.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
4/16
Zadornova darbus izpildījuši daudzi pazīstami mākslinieki, bet 80. gadu beigās viņš pats sāka piedalīties izklaides programmās. Fotogrāfijā: rakstnieki Mihails Zadornovs un Mihails Žvaņeckis.
© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasZadornovs aktīvi uzstājās 35 gadus. Satīriķa solo programmas pulcēja pilnas zāles visā pasaulē.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
5/16
Zadornovs aktīvi uzstājās 35 gadus. Satīriķa solo programmas pulcēja pilnas zāles visā pasaulē.
© Sputnik / Евгения Новоженина / Pāriet pie mediju bankas1991. gadā Zadornovs debitēja kino – viņš saņēma nelielu lomu latviešu režisora Aloīza Brenča filmā "Depresija". Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs un aktrise Irina Bezrukova 38. Maskavas starptautiskajā kinofestivālā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
6/16
1991. gadā Zadornovs debitēja kino – viņš saņēma nelielu lomu latviešu režisora Aloīza Brenča filmā "Depresija". Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs un aktrise Irina Bezrukova 38. Maskavas starptautiskajā kinofestivālā.
© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankas1991. gada 31. decembrī Mihails Zadornovs sveica Krievijas iedzīvotājus Jaunajā gadā prezidenta vietā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
7/16
1991. gada 31. decembrī Mihails Zadornovs sveica Krievijas iedzīvotājus Jaunajā gadā prezidenta vietā.
© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasZadornovs laidis klajā vairākas grāmatas, kuru vidū ir liriski un satīriski stāsti, humoreskas, apraksti, ceļa piezīmes, lugas un scenāriji. Rakstnieka pēdējā grāmata "Zadornoje čtivo" iznāca 2017. gadā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
8/16
Zadornovs laidis klajā vairākas grāmatas, kuru vidū ir liriski un satīriski stāsti, humoreskas, apraksti, ceļa piezīmes, lugas un scenāriji. Rakstnieka pēdējā grāmata "Zadornoje čtivo" iznāca 2017. gadā.
© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasKrievu estrādes mākslinieks, rakstnieks un humorists Jevgeņijs Petrosjans nosauca Zadornovu par ilggadēju biedru un draugu, par domubiedru. Fotogrāfijā: Zadornovs kompānijas "Zadornov sozdavakšn" pirmā projekta prezentācijā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
9/16
Krievu estrādes mākslinieks, rakstnieks un humorists Jevgeņijs Petrosjans nosauca Zadornovu par ilggadēju biedru un draugu, par domubiedru. Fotogrāfijā: Zadornovs kompānijas "Zadornov sozdavakšn" pirmā projekta prezentācijā.
© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas Padomes priekšsēdētājs Sergejs Mironovs un satīriķis Mihails Zadornovs.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
10/16
Krievijas Federācijas Padomes priekšsēdētājs Sergejs Mironovs un satīriķis Mihails Zadornovs.
© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasZadornovs aizgāja viņsaulē Maskavā pēc ilgas slimības. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs intervijas laikā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
11/16
Zadornovs aizgāja viņsaulē Maskavā pēc ilgas slimības. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs intervijas laikā.
© Sputnik / Валерий Левитин / Pāriet pie mediju bankasZadornova testamentā lūgts apglabāt viņu līdzās tēvam. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs ar dzīvesbiedri pasākumā Maskavā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
12/16
Zadornova testamentā lūgts apglabāt viņu līdzās tēvam. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs ar dzīvesbiedri pasākumā Maskavā.
© Sputnik / Валерий Левитин / Pāriet pie mediju bankasPēc informācijas par Zadornova nāvi Krievijas telekanāli mainīja programmu tīklu un laida klajā viņa dzīvei un daiļradei veltītas programmas. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs un dziedātāja Sati Kazanova pasākumā Maskavā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
13/16
Pēc informācijas par Zadornova nāvi Krievijas telekanāli mainīja programmu tīklu un laida klajā viņa dzīvei un daiļradei veltītas programmas. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs un dziedātāja Sati Kazanova pasākumā Maskavā.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasMihails Zadornovs dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko radošajā vakarā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
14/16
Mihails Zadornovs dzejnieka Jevgeņija Jevtušenko radošajā vakarā.
© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis uzskata Zadornova nāvi par personisku traģēdiju. Mākslinieks mīlēja Krieviju, interesējās par tās kultūru un vēsturi, atzīmēja ministrs. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs režisora Ņikitas Mihalkova filmas "Solnečnij udar" pirmizrādē Maskavā.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
15/16
Krievijas kultūras ministrs Vladimirs Medinskis uzskata Zadornova nāvi par personisku traģēdiju. Mākslinieks mīlēja Krieviju, interesējās par tās kultūru un vēsturi, atzīmēja ministrs. Fotogrāfijā: Mihails Zadornovs režisora Ņikitas Mihalkova filmas "Solnečnij udar" pirmizrādē Maskavā.
© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins izteica līdzjūtību sakarā ar Mihaila Zadornova nāvi.
Mihails Zadornovs - Sputnik Latvija
16/16
Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteica līdzjūtību sakarā ar Mihaila Zadornova nāvi.
Ziņu lente
0