Viedoklis

Klāt esam. Krieviju un ASV tur aizdomās par auksto karu Sarkanajā jūrā

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasФрегат "Адмирал Григорович"
Фрегат Адмирал Григорович - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starp Krieviju un ASV izcēlusies jauna sadursme. Šoreiz – Sarkanajā jūrā pie Sudānas krastiem. Pagaidām runa ir par "auksto konfrontāciju", stāsta Al Jazeera žurnālisti. Kas notiks tālāk?

Sarkanā jūra ir svarīgs ģeogrāfiskais objekts, caur to tranzītā kuģi iet uz Eiropu, un Sudānai ir izeja pie jūras, atgādināja radio Sputnik autore Mila Žuravļova

Februāra beigās Krievijas Melnās jūras flotes fregate "Admiral Grigorovitch" pirmo reizi valsts jaunākajā vēsturē apmeklēja Portsudānu. Krievija un Sudāna noslēgušas vienošanos par Krievijas Jūras kara flotes materiāltehniskās sagādes punkta izveidi, kurā varēs uzturēties 300 cilvēki un ne vairāk kā četri kuģi. Šīs vienošanās ietvaros kuģis devās uz Sarkano jūru.

Ядерный взрыв - Sputnik Latvija, 1920, 26.02.2021
ASV pastāstīja, kā NATO mācības teju vai izraisījušas kodolkaru ar PSRS

Nepagāja ne diena, un Portsudānā noenkurojās USS Winston S. Churchill" – amerikāņu kara kuģis. Jau pirms Krievijas fregates vizītes šajos ūdeņos parādījās ātrgaitas transporta kuģis USNS Carson City no ASV Jūras spēku jūras pārvadājumu vienības. Kāpēc ieradās? Protams, lai atbalstītu demokrātisko pāreju valstī un veidotu sadarbību ar jauno valdību. Tāda ir oficiālā versija

Neoficiālo versiju saskatījis telekanāls Al Jazeera. Amerikāņi vienkārši nolēmuši "aizšķērsot krieviem ceļu", jo abu valstu konkurence šajā reģionā turpinās kopš Persijas līča kara. ASV nav izdevīga Krievijas un Sudānas iespējamā sadarbība, Krievijas kuģu ierašanās Sarkanajā jūrā. Materiāltehniskās apgādes punkts viņiem nepavisam nepatīk.

Kamēr pie varas bija Donalds Tramps, viņš šo aspektu mazliet palaida gar ausīm. Acīmredzot, jaunā prezidenta komanda cenšas labot stāvokli.

 

Ziņu lente
0