Viedoklis

Gasparjans: Zeļenskis var aizbīdīt pažobelē visu Baltiju ar tās rusofobiju

© SputnikПолитический эксперт, журналист Армен Гаспарян
Политический эксперт, журналист Армен Гаспарян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diezin vai attiecības ar Baltijas valstīm kļūs par Vladimira Zeļenska prioritāti. Viņam nāksies atrisināt sarežģītus uzdevumus paša mājās uzskata politologs un vēsturnieks Armens Gasparjans.

RĪGA. 23. aprīlis – Sputnik. Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrā kārta notika svētdien, 21. aprīlī. Tajā piedalījās valsts prezidents Petro Porošenko un pirmās kārtas līderis Vladimirs Zeļenskis. Centrālās vēlēšanu komisijas dati pēc 97,04% protokolu apstrādes liecina, ka vēlēšanās līdera vietā izvirzījies Zeļenskis.

Pēc stāšanās amatā Zeļenskim nāksies atrisināt lielu skaitu iekšēju problēmu, it īpaši uzdevumus ekonomikas jomā un cīņā ar korupciju, jautājumu par konfliktu Donbasā, nobriedušās politiskās reformas, intervijā Sputnik Latvija paskaidroja Armens Gasparjans.

Второй тур выборов президента Украины - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Ukrainā: aptauja apstiprinājusi prognozes par Zeļenska uzvaru

Pēc viņa domām, Zeļenskim būs ļoti grūti īstenot vismaz kaut ko no šī saraksta, jo pretestība augs ar katru stundu, visi cilvēki no Porošenko tuvākā loka pāries atklātā opozīcijā.

Baltijas valstu kontekstā politologs pauda pārliecību, ka tiks sniegti daži paziņojumi atbilstoši protokolam par sadarbības nozīmi, noteikti izskanēs vēlme Latvijai uzņemt lielāku skaitu ATO veterānu ārstēšanai, taču principiāli jauns pavērsiens nav gaidāms par vidēja termiņa perspektīvā, uzskata Gasparjans.

"Vispirms Zeļenskis būs orientēts uz savas iekšējās kontūras problēmām. Pilnīgi iespējams variants, kurā visa šī Krievijai naidīgā retorika, kas bija raksturīga Porošenko ērai, ar katru dienu mazināsies un kļūs tikai par atstumto tiesu," piezīmēja eksperts.

Ziņu lente
0