Viedoklis

Baltijas atgriešanās Krievijā ir neizbēgama

© Sputnik / Sergey MelkonovПрибалтика на карте Европы
Прибалтика на карте Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai neaizsalstoša izeja uz Baltijas jūru ir vitāli nepieciešama. Tikai naivs cilvēks nodomās, ka Krievija gadsimtiem cīnījusies, lai vienkārši nomazgātu zābakus Baltijas jūras ūdeņos.

Esmu cilvēks ar impērisku domāšanu. Uzsvēršu – ar Krievijas impērisko domāšanu. Esmu pārliecināts – Krievija ir unikāla impērija. Pie tam neuzskatu, ka daudzu teritoriju iekļaušanās Krievijas sastāvā bija nesāpīga, noritēja bez upuriem un asinīm. Taču...

Ar grūtībām varu iztēloties, ka Lielbritānija ieguldītu Indijā vairāk naudas nekā izsūknētu no tās. Bet Krievija tā rīkojusies gad simteņiem.

Ar grūtībām var iztēloties, ka britu zinātnieki izstrādātu jakutu vai čukču rakstību. Bet krievi to paveica. Un vienlaikus cēla rūpnīcas un universitātes, gleznu galerijas, bibliotēkas, operas un baleta teātrus. Atsevišķās bijušajās padomju republikās Vidusāzijā tos tagad slēdz ciet kā nacionālajai pašapziņai neatbilstošus.

Es esmu latvietis. Un zinu: ja nebūtu krievu, latviešu nācijas mūsdienās nebūtu.

Tāpēc krievi, pateicoties savam "krieviskumam", pēc uzvaras Ziemeļu karā 1721. gadā sāka nevis genocīdu vai asimilāciju, bet gan sūtīja latviešu zemnieku bērnus uz labākajām augstskolām Krievijā. Krievi izdeva pirmo avīzi latviešu valodā 1861. gadā Sanktpēterburgā. Krievi atvēra pirmo teātri un pirmo gleznu galeriju Rīgā. Krievi atvēra pirmo augstāko mācību iestādi Latvijā – Rīgas Politehnisko institūtu.

Все, что связано с Россией, подлежит уничтожению: Линдерман о холодной войне в Латвии - Sputnik Latvija
Video
Jāiznīcina viss, kas saistīts ar Krieviju: Lindermans par "karu" Latvijā

Krievi pārvērta Latviju par industriālu teritoriju. XIX gs. vidū krievi radīja latviešu nāciju, kuras pārstāvji šodien cenšas padzīt krievus no Latvijas vai vismaz aizliegt viņiem runāt un mācīties krievu valodā. Daudzu zilais sapnis ir asimilēt Ivanovus un Sidorovus, pataisīt par Ivanovsiem un Sidorovsiem.

Es saprotu, ka agri vai vēlu manai tautai nāksies atbildēt par to krievu tautas priekšā. Lūdzu Dievu, lai krievi apliecinātu savu "krieviskumu" un piedotu nejēgām.

Baltija tik un tā atgriezīsies Krievijā. Vienkārši tāpēc, ka tā ir ģeopolitika. Tā ir nežēlīga lieta, kam svešs sentiments. Lieta tāda, ka Krievijai neaizsalstoša izeja uz Baltijas jūru ir vitāli nepieciešama. Tikai pavisam naivs cilvēks nodomās, ka Krievija gadsimtiem cīnījusies, lai vienkārši nomazgātu zābakus Baltijas jūras ūdeņos...

Avots. Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0