Viedoklis

Daudzšķautņainā Lietuva iebilst pret "Ziemeļu straumi 2", taču ne pret tās sponsoriem

© Photo Nord Stream 2 / Paul LangrockТрубы газопровода "Северный поток — 2"
Трубы газопровода Северный поток — 2 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva pastāvīgi un skaļi iestājas pret gāzesvada "Ziemeļu straume 2" celtniecību. Taču, kā noskaidrojies, pilnā sparā attīsta sadarbību ar kompāniju, kura šo projektu finansē.

Projekts "Lietuvas valsts" ir labs jau ar to, ka pilnībā noliedz visu krievisko, pat krievu sakāmvārdus un teicienus, raksta radio Sputnik autors Pjots Maļejevs. Piemēram, pilnībā noliedz frāzi "draudzība ir un paliek draudzība, bet tabaka katram sava". Jo viss ir tieši pretēji. Var cik vien tīk būvēt apvainošanos, sist ar durvīm, spēlēt "kurš kuru pārspēs klusēšanā", taču pie pusdienu galda, kad izdalīs garšīgo, esiet droši – Lietuva nenošaus garām mutei.

Skaidrs, ka Krievijas truba ir drausmīgi toksiska, ekoloģiski neizdevīga, politiski nevīžīga, ģeopolitiski nespējīga un vispār riebumu raisoša un nežēlīgi vēsa. It sevišķi pret tām valstīm, uz kurā tā neattiecas. Un te garām Lietuvai grasās plūst totalitārās gāzes straumes. Un Baltijas puiši neīpaši vēlas noliegt arī ķīniešu sakāmvārdus, saprotot, ka, ja ilgi skaties uz straumēm, drīzāk pats nomirsi, nekā ienaidnieka līķi sagaidīsi.

Газовая плита - Sputnik Latvija
Krievija garantējusi gāzes piegādes Eiropai arī bez Kijevas starpniecības

Tāpēc sen un uzstājīgi Viļņa neizslēdz skaļruni, palielinot skaļumu katru reizi, kad pasaules sabiedrībai noguruma dēļ sāk piežmiegties acu plakstiņi.  Interešu sardzē stāv brašais, izturīgais sargs. Ja jūrā kaut kur šalkas – uzreiz jāsit pa bateriju. Ar krieviem – viss ir skaidrs, mūsu Baltijas kliedzieni viņiem, sadistiem, tikai prieku nes. Tāpēc cerība uz tiem eiropiešiem, kuri pieskaras vai grasās pieskarties trubai.

Un te kaut kādi aizdomīgi žurnālisti atrod kaut kādas aizdomīgas noplūdes. Un ne tajā nelaimi nesošajā trubā, bet gan Lietuvas principos. Noskaidrojies, ka Lietuva plaši pavērusi durvis somu kompānijai Fortum. Līksmi ar to sadarbojas, sadedzinot visu un nesot siltumu Lietuvas ģimenēm. Taču šī kompānija nes ne tikai siltumu, bet arī daļēji finansē šo baiso trubu.

Статуя Евро у здания Европейского парламента - Sputnik Latvija
Eiroparlaments pieņēma rezolūciju ar aicinājumu atcelt "Ziemeļu straumi 2"

Kas ir īpaši nepatīkami – ka to uzmanīgi vēro amerikāņi. Tik uzmanīgi, ka kaut kā palaiduši garām šo sadarbību – vai nu Twitter neviens neierakstīja, vai nu Instagram neviens informāciju nepublicēja. Bet tagad, kad žurnālisti noskaidrojuši – noteikti pamanīs. Vēl arī piedraudēs par "daudzstraumīgumu".

Ko lai dara? Jāatsakās no somu naudas? Jāaizšauj garām mutei? Tikai ne lietuviešu tradīcijā. Labāk klusi aizbāzt aiz vaiga, patālāk. Tā, lai varētu kliegt. Un steigšus gatavot jaunu trubas viltību atmaskošanas paketi. Skaļi, taču ne atvērti, lai neizkrīt. Neķērkt, bet pakunkstēt. Ilgi, skanīgi un izmisīgi. Lai citi šķobās. Galvenais, lai neviens nepievērš uzmanību, kas tur tāds aiz vaiga.

Ziņu lente
0