Viedoklis

Par ko cīnījās… Ukraiņu "nerātneļi" beidzot dabūjuši pelnīto

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasMaršs Kijevā. Foto no arhīva
Maršs Kijevā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava ilgi pacieta, taču beigās atbildēja. Patiešām, cik var gaidīt, kamēr ukraiņu "patrioti" sapratīs, ka nevar spļaut akā, no kuras dzer.

Nerātnos bērneļus audzinātāji no sākuma nesoda, bet gan cenšas nomierināt: aizrāda, paskaidro, pie kā viņu neprātīgā uzvedība var novest – palikt bez mīļākajām rotaļlietām un citiem "priekiem", raksta radio Sputnik autore Anna Razvaļajeva. Taču bieži prāta balss nerātneļus nesasniedz, un viņi sāk, kā saka, uzprasīties. Protams, ukraiņu politiķi un biznesmeņi – tie nav nerātni bērni, taču būtība nemainās.

XXIII Starptautiskā konference Baltijas forums - Sputnik Latvija
Taisām biznesu, nevis karu: Jūrmala pret kodola stekiem

Maskava ilgi pacietusi visiespējamākos Kijevas demaršus. Tā tik ieviesa sankcijas gan tādas, gan šādas: gan pret atsevišķiem pilsoņiem, gan pret organizācijā, gan pret privātpersonām, gan pret juridiskām. Turklāt Ukrainas varasiestādes neaizmirsa aicināt "visu civilizēto pasauli" atbalstīt jebkādus ierobežojumus attiecībā pret Krieviju. Un kas ir īpaši interesanti – tas netraucēja "nerātneļiem" īstenot diezgan ienesīgu biznesu ar "valsti-agresoru". Šī gada pirmajā pusgadā vien preču apgrozījums starp abām valstīm pieaudzis gandrīz par 30%, sastādot 5,8 miljardus dolāru. Savukārt 2017. gadā Ukraina iegādājusies Krievijas preču skaitu astoņu miljardu dolāru vērtībā, bet pārdeva piecu miljardu dolāru apmērā.

Tagad ukraiņu biznesmeņiem un ierēdņiem nāksies aizdomāties. Maskava ievieš "speciālus ekonomiskos ierobežojumus attiecībā pret Ukrainas fiziskajām un juridiskajām personām, kuri paredz neskaidru naudas līdzekļu, bezdokumentāro vērtspapīru un īpašuma bloķēšanu (iesaldēšanu) Krievijas teritorijā un līdzekļu pārvešanas (kapitāla izvešanas) aizliegumu ārpus Krievijas robežām".

Merkele un Porošenko - Sputnik Latvija
Ukrainā paziņoja par Merkeles vainu Krimas zaudēšanā

Protams, Kijevā tagad var, cik vien ielien, teikts, ka viņiem tas neko nenozīmē, neviens šīs sankcijas pat nepamanīs, taču tā ir tikai laba sejas izteiksme sliktā spēlē. Aktīvi Krievijā ir daudziem ukraiņu politiķiem, deputātiem, biznesmeņiem, kaut gan viņi izvēlas par to nerunāt. Un arī valsts ekonomika, neskatoties uz visiem esošo varasiestāžu pūliņiem, joprojām ir saistīta ar kaimiņiem. Turklāt neviens arī netaisījās izdarīt izšķirošo triecienu Ukrainai un tās tautai. Sankcijas ir paredzētas pret tiem, kas veic nedraudzīgas darbības pret Krievijas pilsoņiem un juridiskajām personām. Turklāt Maskava varētu atcelt šos ierobežojumus, ja Kijeva atcels ierobežojumus attiecībā pret Krieviju.

Īsāk sakot, "nerātneļiem" devuši laiku padomāt un attapties. Labi pedagogi vienmēr dara tā: viņi labi zina, ka viena cilvēka nedarbi nav iemesls sodīt visus.

Ziņu lente
0