Viedoklis

Eksperimenti ar cūkām: Baltijā Pentagons pēta bioloģiskā kara stratēģiju

© Sputnik / Павел Лисицын / Pāriet pie mediju bankasВ екатеринбургском парке бабочек начался роман между дикобразом и морским свином
В екатеринбургском парке бабочек начался роман между дикобразом и морским свином - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstis palīdz Pentagonam izgudrot bioloģisko ieroci Trešajam pasaules karam – tām atvēlēta jūrascūciņu loma.

Āfrikas cūku mēra (ĀCM) uzliesmojumu mozaīka Austrumeiropā pakāpeniski veido kopainu: poligons, kurā Pentagons izmēģina Trešā pasaules kara (bioloģiskā kara) stratēģiju un taktiku. Domājams, šajā koordinātu sistēmā īpaša loma piešķirta NATO austrumu avangardam – Baltijas valstīm, ko iespējams upurēt. Ticiet man, tā nav nekāda konspiroloģija – fakti ir acīm redzami.

Jūnijā ĀCM tika diagnosticēts 165 dzīvniekiem Latvijā. Pēc tam vienā pašā cūkkopības uzņēmumā Lietuvā nācās iznīcināt aptuveni 20 tūkstošus dzīvnieku. Zaudējumi ir milzīgi.

Gāzes maskas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV apmācībās kļūdaini izmantots nāvējošs bioloģisks toksīns

Tagad fermeriem Lietuvā gluži konkrēti iesaka atteikties no cūkkopības, jo valsts teritorijā reģistrēts 41 ĀCM perēklis. Lietuvas Lauksaimniecības ministrija sola fermeriem kompensāciju par atteikšanos no cūkkopības, taču tas problēmu neatrisinās.

Pēc pirmā ĀCM uzliesmojuma Baltijas valstīs 2014. gadā infekcija pārmetās uz savvaļas dzīvniekiem reģionā. Igaunijā likvidētas 198 mežacūkas – vīrusa pārnēsātājas. Vai tas viss notiek nejauši?

ĀCM statistika Baltijas valstīs ir paradoksāla: Āfrikas cūku mēra vīrusa neparastā rezistence ziemeļu platuma grādu apstākļos var būt radīta tikai laboratorijas apstākļos. Kurš būtu varējis izstrādāt tādu "cūcību" ar Latviju, Lietuvu un Igauniju? Riskēšu un ierosināšu banālu domu: man ir aizdomas par Pentagona bioloģisko pētījumu centru – Fortdetriku, kur gadu desmitiem tiek pilnveidoti pazīstamie un radīti jauni smago epidēmisko saslimšanu ierosinātāji.

Izmēģinājumu teorijas

Neapšaubāmi, pret aukstumu noturīgie ĀCM vīrusi nav nokrituši no gaisa vai nonākuši Baltijas valstīs ar augļiem no Āfrikas. ĀCM uzliesmojumi gandrīz vienlaikus parādījās plašā frontē: no Gruzijas līdz Ukrainai, Moldovai, Polijai un Baltijas valstīm. To parādīšanās sakrita ar Pentagona bioloģisko laboratoriju tīkla izveido pēcpadomju teritorijā.

Pentagons - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM par Krievijas iedzīvotāju biomateriālu vākšanu Pentagonā: nav smieklīgi

Rodas iespaids, ka Eirāzijas ziemeļi ir cilvēcei bīstamo slimību epicentrs. Kāpēc gan citādi labsirdīgie amerikāņi būtu iztērējuši miljardiem dolāru "aizsargkoridora" izveidei – desmitiem militāri bioloģisko objektu Armēnijā, Azerbaidžānā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Uzbekistānā, Tadžikistānā, Moldovā un Ukrainā? Acīmredzot Pentagons pēta jauno un mutējušo vīrusu ietekmi katrā konkrētajā reģionā.

Iepriekš slimību ierosinātāju – baktēriju izmēģinājumi pārsvarā notika Latīņamerikas valstīs (dati par laiku no 1949. līdz 1969. gadam ASV ir atslepenoti – 239 bakterioloģisko ieroču izmēģinājumi). Tagad Pentagons projicē savas biotehnoloģijas uz ziemeļu pusi. 2008. gada karstajā augustā gruzīnu zinātnieki, bīstoties no amerikāņu biolaboratoriju sagraušanas un epidēmiju izplatīšanās valsts teritorijā, pastāstīja sabiedrībai, ka 2006. gadā Gruzijas valsts drošības iestāžu un IeM speciālo uzdevumu vienību vajadzībām no ASV piegādāti PSRS nebijušu vīrusu paveidi, kuri nepakļaujas vakcīnām. Ne velti šodien Azerbaidžāna dezinficē automašīnas, kas ierodas no Gruzijas.

Jo tālāk, jo trakāk

Vietējām valdībām un zinātniekiem, iespējams, nav ne jausmas par Pentagona bioloģisko izstrāžu gala rezultātiem. Pētījumi bīstamu projektu ietvaros izkliedēti dažādās laboratorijās un valstīs. No atsevišķiem mozaīkas (plašas ģeogrāfijas) gabaliņiem gatavais produkts veidojas procesa pārvaldes centrā. Turpat plāno izmēģinājumus konkrētās teritorijās.

Pentagona bioloģiskās laboratorijas, kuru skaits visā pasaule sasniedzis četrus simtus, un globālā monitoringa sistēma izstrādā un pēta jaunāko vīrusu iedarbību uz cilvēkiem – tieši vai netieši, caur ĀCM un pārtikas drošības graušanu.

Cūkas aizgaldā - Sputnik Latvija
ĀCM uzliesmojums: fermā pie Jelgavas reģistrēti drošības pārkāpumi

NVS un Baltijas valstu ārēs epidemioloģiskās kontroles nacionālās sistēmas tiek pielāgotas ASV standartiem. Laboratorijās ieviestās elektroniskās sistēmas informācijas apkopošanai, apstrādei, uzglabāšanai un noraidīšanai par katru aizdomīgo saslimšanas gadījumu slepus strādā Pentagona labā. Un neviens reģions, kurā sastopamas ASV nacionālās intereses, nevar būt drošs, ka tajā neparādīsies vīrusi (toksīni), kas radīti vai modificēti militāri bioloģiskajās laboratorijās turpat kaimiņos.

Ar laiku bioloģiskās (hibrīdās) agresijas risks tikai pieaugs. Biotehnoloģijas ļauj būtiski samazināt dzīves telpas iztīrīšanas procesa izmaksas un padarīt lētāku cīņu par planētas dabas resursiem, panākt, ka kaujas operācijas būs visai ienesīgas un gandrīz pavisam drošas agresoram. Pie viena var par lielu naudu pārdot vakcīnas sabiedrotajiem, saglabājot "bioloģisko akciju" kontroles paketi. Nekā personīga, tikai biznesa paplašināšana.

Ziņu lente
0