Viedoklis

"Spiegs" piezadzies nemanāmi. Viltīgais Kremlis grauj ierindu Latvijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas patrioti neapmierināti ņurd. Dažs panikā "plosto". Cits pagrābis vectētiņa naganu. Pasaule brūk acu priekšā. Un tas viss – krievu viltīgo gājienu dēļ, protams.

Krievijā daudzi tādi paglupāki domā, ka Latvija ir naidīga valsts. Mēs, Latvijas patrioti, vienmēr iebilstam: mēs nenostājamies pret Krieviju, mēs iestājamies pret krieviem. Īpaši pret tiem, kuri ieņem kādus augstus amatus. Īpaši pret tiem, kuri nesaprātīgi aizstāv Krievijas, nevis normālu valstu intereses, raksta radio Sputnik  autors Pjotrs Maļejevs.

Tādiem pie mums organizēta kontrole. Uzvārdi pierakstīti, dokumentos ierakstīts, kur atrodamas dzimumzīmes. Sastādīdi melnie saraksti. Lielākā daļa no tiem, kuri tajos ierakstīti, protams, tāpat nekad neparādīsies Latvijā, tāpēc, lai nebūtu garlaicīgi, citus pierakstām gadījuma pēc. Kurš tur pie mums brauc? Ierakstīsim viņu un paņirgsim? Patīkami taču pie robežas pagriezt riņķī Krievijā cienījamus cilvēkus un dot viņiem spērienu. Tādos brīžos īpaši skaudri jūtam savu neatkarību.

Ремигиюс Шимашюс - Sputnik Latvija
Viļņas mērs paziņojis, ka iekļuvis Krievijas "melnajā sarakstā"

Bet pēdējā laikā tas jūsu Kremlis pavisam aptracis, sastādījis pats savu melno sarakstu, kurā nez par ko iekļauta liela daļa Saeimas deputātu. Sākumā gan runāja par negodīgu rīcību, tomēr vēlāk mūsu ierēdņi ātri vien pavērsās uz otru pusi un pat smaidīt sāka.

Teica, ka tas esot īsts viņu darbības vērtējums. Sak, ja jau esam iekļauti tajos sarakstos, iznāk, ka ne velti ēdam maizi, patiešām strādājam Latvijas labā. Aizliegts iebraukt Krievijā? Tur tak normālam cilvēkam tik un tā nekas nav darāms. Pret Krieviju vērstās propagandas labad turp doties nevajag nemaz — būs viennozīmīgāka tās neaptēstās valsts baismās realitātes kopaina.

Ar vietu Krievijas sarakstos sāka lielīties. Sak, re, tāds ir valsts īsto patriotu saraksts. Tomēr pēkšņi noskaidrojās, ka viens no galvenajiem kandidātiem — labējās Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars — sarakstā nav atrodams. Nenoticēja paši savām acīm un pārbaudīja vēlreiz. Viņa nav. Kā tad tā? Kāpēc, kas par lietu? Tas taču nav iespējams, tā ir kļūda. Vai tiešām pašā augšā ir nodevējs? Vai tiešām paslepus ciemojas Kremlī. Patrioti ieņurdējās. Dažs panikā "plosto". Cits pagrābis vectētiņa naganu. Pasaule brūk acu priekšā. Patriotu radošā grupa metās drudžaini meklēt izeju.

Palīdzēja pats politiķis. Raivis Dzintars teica, ka viņa neiekļaušana Krievijas melnajā sarakstā esot tāda jauna Kremļa politika, kurš gribot sastrīdēt patriotus, sašķelt viņu līdzenās rindas, sākt intrigas un sniegt "lāča pakalpojumu".

Viena daļa patriotu atviegloti nopūtās. Citiem modās vēl trakākas aizdomas, viņi iesaka nevienam neticēt. Treši lūdz nesašķelties, būt vienotam veselam pirms vēlēšanām. Ceturtie drūmi skaidro, ka šķelšanās jau notikusi. Piektie vaino ceturtos par laivas šūpošanu, sestie piektos — par to, ka pazaudēti airi. Un pie visa vainīgs tas jūsu nolāpītais Kremlis. Atkal tracis. Bez viņa mums tomēr dzīves nebūs.    

Ziņu lente
0