Viedoklis

"Diplomātiskais karš" starp Krieviju un ASV ir izdevīgs Baltijas valstīm

© Foto : pixabayРига, площадь Ливов
Рига, площадь Ливов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pašas to nenojaušot, ASV ietekmēja tūrismu Baltijas valstīs; krieviem, kuri brauc pēc Amerikas vīzas uz Rīgu, Tallinu un Viļņu, jau ir izstrādāti "brīvdienu" tūrisma maršruti.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Par lojalitāti un Eiropas Savienībā īstenoto proamerikāņu politiku Vašingtona, pati to negaidot, izsaka pateicību Baltijas valstīm oriģinālā veidā, raksta Sputnik Lietuva.

ASV vēstniecības konsulārās nodaļas Lietuvā, Latvijā un Igaunijā sākušas strādāt ar lielākiem apgriezieniem. Krievi, kuri vēlas paviesoties Amerikā, sākuši biežāk iesniegt dokumentus vīzas noformēšanai Viļņā, Tallinā un Rīgā. Baltijas valstu tūrisma firmas sākušas aprēķināt neplānotos ienākumus, savukārt valdības aprēķina budžeta ienākumus.

Башня Гедиминаса в Вильнюсе - Sputnik Latvija
Viļņā vīrietis mēģināja padzīt tūristus no Ģedimina torņa

Viļņā krieviem jau piedāvā "brīvdienu" tūres ar iebraukšanu ceturtdien, dokumentu iesniegšanu Amerikas vēstniecībā piektdien un atbildes saņemšanu jau pirmdien. Un pāris dienu laikā, kamēr ASV konsulāta darbinieki izskata dokumentus, viņiem piedāvā iepazīties ar vienas no Eiropas galvaspilsētu apskates vietām. Kā papildinājums, izklaidējošas ekskursijas laikā pa Veco Viļņu, Rīgu vai Tallinu Krievijas tūristiem gids pastāstīs vēl arī par grūto Baltijas iedzīvotāju ceļu pie brīvības un neatkarības. Skat, un dažu krievu negatīvais viedoklis par mūsdienu demokrātiju Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, kuru iesējuši "propagandas mediji", tiks izkliedēts.

Tūrisma aģentūrās pat aizdomājās par nedēļas tūri krieviem, kurā tiks iekļauta ne tikai galvaspilsētas apmeklēšana amerikāņu vīzas noformēšanai, bet arī citu pilsētu apskatīšana. Tūrisma firmu vadītāji sapņo par to, lai "diplomātiskais karš" starp Maskavu un Vašingtonu turpinātos mūžīgi. Dažam labam karš ir kā dzimtais brālis.

Laika ekonomija un tūrisma brauciens dāvanā

Brauciens no Krievijas uz ASV nav lēts prieks. To var atļauties diezgan turīgi krievi – vidusšķiras pārstāvji, kuri prot skaitīt naudu. Vīzas noformēšana pēc ilgajām rindām ASV konsulātā Maskavā aizņem, labākajā gadījumā, gandrīz trīs mēnešus.

Portāla Ekolaif galvenais redaktors Aleksandrs Samsonovs - Sputnik Latvija
Eksperts: Baltijas krasta tīrīšana piesaistīs jaunus tūristus

Savukārt, iesniedzot dokumentus Viļņā, maksimums jau pēc nedēļas var saņemt ilgi gaidīto amerikāņu vīzu. Diennakts uzturēšanās Lietuvas galvaspilsētā (nakšņošana, ēšana, ekskursijas) izmaksās Krievijas tūristam apmēram 80-100 eiro 3-4 zvaigžņu viesnīcās. Pārlidojums no Maskavas uz Viļņu (turp un atpakaļ) – vēl apmēram 200 eiro. Savukārt noformēt Šengenas vīzu, kura izmaksā krieviem 35 eiro, mūsdienās nav problēma. Lūk arī visi papildus izdevumi pie 160 dolāriem par pašu ASV vīzu, uz kuru rēķina Krievijas pilsonis ne tikai atrisinās savas problēmas, bet arī veiks tūrisma braucienu uz civilizētu Eiropas valsti.

Tālāk – vairāk

Simtiem, tūkstošiem, miljoniem krievu pēc kārotās amerikāņu vīzas trieksies uz Viļņu, Rīgu un Tallinu. Ap amerikāņu vēstniecībām Lietuvā, Latvijā un Igaunijā izaugs jaunas viesnīcas un restorāni, kurās tiks nodarbināti lietuvieši, latvieši un igauņi, kuri atgriezīsies no anglijām un vācijām, cerībā kļūt bagātākiem. Baltijas valstu galvaspilsētu lidostas pārpludinās avioreisi no Krievijas pilsētām. Tiks paplašināti un ierīkoti jauni skrejceļi. Tiks organizēts pirmais vispasaules tūroperatoru unikālās tūristu piesaistes pieredzes apmaiņas forums. Eiropas Komisijas Tūrisma apakšvienība atvērs savas pārstāvniecības, un tad vēl arī pati ES valdība aizdomāsies par pārcelšanos uz kādu no Baltijas valstīm.

"Baltijas tīģeri" atkal atmodīsies un kļūs par Eiropas kontinenta tūrisma Meku. Un tas viss pateicoties Vašingtonas tālredzīgajai politikai Eiropā.

Ziņu lente
0