Viedoklis

Pentagons vīlies par ASV Valsts departamenta "sakariem" ar Krieviju

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasВстреча президента РФ В.Путина с госсекретарем США Д.Керри
Встреча президента РФ В.Путина с госсекретарем США Д.Керри - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV militārās amatpersonas pauž sašutumu par Valsts departamenta noslēgto vienošanos ar Krieviju, taču ir gatavi to pildīt.

RĪGA, 14. septembris – Sputnik. ASV Valsts departamenta darbinieki pauž atbalstu sakarā ar ASV un Krievijas vienošanos Sīrijas jautājumā, kas tika panākta pagājušajā nedēļā, taču dažas amatpersonas ir dziļi sašutušas, jo uzskata, ka Vašingtona stājusies "nešķīstos sakaros" ar Maskavu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Foreign Policy.

Baraks Obama. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Fox News: Krievija un Ķīna apvedušas Obamu ap stūri

Raksta autors uzsver, ka vienošanās galvenā priekšrocība ir iespēja humanitārajām misijām nokļūt ielenktajos rajonos Sīrijā. Vienošanās paredz, ka cīņa starp valdības karaspēkiem un opozīcijas spēkiem rajonos, ko nekontrolē "Islāma valsts" un "Džebhat Fatah aš Šama" (agrākā "Džebhat an Nusra") kaujinieki, tiek pārtraukta. Pirmās nedēļas laikā uguns pārtraukšanas režīms tiks atjaunots ik pēc 48 stundām, bet pēc tam ASV un Krievija sāks koordinēt uzbrukumu mērķus.

Foreign Policy piebilst, ka augstākā līmeņa amatpersonas Baltajā namā un Valsts departamentā vēlas pārrunas ar Maskavu, jo bīstas no kara eskalācijas ar Krieviju "svešām rokām" vai pat no tiešas militārās konfrontācijas. Taču daži Valsts departamenta un Pentagona pārstāvji ir vīlušies par sakaru nostiprināšanos ar Maskavu.

Vienlaikus, neskatoties uz to, ka daudzas militārās amatpersonas nepiekrīt ASV īstenotajai diplomātiskajai līnijai, viņi ir gatavi pildīt vienošanos. "Mūsu darbs tagad ir teikt: "Jā, ser!" un īstenot politiku," – teica kāds armijas virsnieks.

Ziņu lente
0