Video

Putins tic veselā saprāta uzvarai Višinska lietā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents pauda cerību, ka Ukrainā tuvākajā laikā atbrīvos arestēto žurnālistu Kirilu Višinski.

Portāla RIA Novosti Ukraina vadītāju Kirilu Višinski "tagad aizturējuši un arestējuši Ukrainā par viņa tiešo profesionālo darbību, par viņa žurnālista funkciju pildīšanu. Tā ir bezprecedenta un absolūti nepieļaujama Ukrainas pašreizējās valdības politika", paziņoja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Pēc viņa domām, tamlīdzīgai Kijevas rīcībai jāatspoguļojas žurnālistu sabiedrības un starptautisko tiesībsargājošo organizāciju reakcijā.

Jautājumā par iespēju apmainīt Višinski pret Krievijā notiesāto Ukrainas pilsoni Oļegu Sencovu prezidents uzsvēra, ka Sencovs aizturēts nevis par žurnālistisku darbību, bet gan par terorakta sagatavošanu, par sprādziena organizēšanu, ka rezultātā varēja ciest cilvēki. Pēc Krievijas līdera pārliecības, tās ir dažādas un nesalīdzināmas lietas.

"Ukrainā ir jāuzvar veselajam saprātam, un ceru, ka mēs panāksim Krievijas žurnālista atbrīvošanu, tostarp arī ar starptautisko organizāciju spiediena palīdzību, no kurām patlaban Ukrainas valdība ir atkarīga – tā vai citādi," – piebilda prezidents.

Ukrainas Drošības dienesta darbinieki aizturēja portāla RIA Novosti Ukraina vadītāju 15. maijā, ziņu aģentūrā notika virkne kratīšanu. Hersonas tiesa arestēja žurnālistu līdz 13. jūlijam aizdomās par valsts nodevību un Donbasa pašpasludināto republiku atbalstu. Višinskim draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas Federācijas Padomes locekle Ludmila Narusova ierosināja apmainīt Kijevas arestēto RIA Novosti Ukraina galveno redaktoru Kirilu Višinski pret ukraiņu režisoru Oļegu Sencovu, kurš Krievijā notiesāts par teroraktu organizāciju.

Ziņu lente
0