Video

Advokāts pastāstījis par tikšanos ar Višinski izmeklēšanas izolatorā Ukrainā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andrejs Domanskis apciemojis savu aizstāvamo, "RIA Novosti Ukraina" vadītāju Kirilu Višinski izmeklēšanas izolatorā Hersonas pilsētā.

"Kirils Višinskis turas braši un pateicas visiem par atbalstu, viņa veselības stāvoklis ir apmierinošs," – pastāstīja "RIA Novosti Ukraina" vadītāja advokāts Andrejs Viškinskis pēc tikšanās izmeklēšanas izolatorā Hersonā.

Ukrainas Drošības dienesta darbinieki aizturēja Višinski Kijevā 15. maijā. Viņš tiek turēts aizdomās par valsts nodevību un pašpasludināto Donbasa republiku atbalstu. Žurnālistam draud brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem. Tiesa arestēja Višinski līdz 13. jūlijam. Advokāts informēja, ka pārsūdzēs tiesas lēmumu.

Krievija nosodīja un nosauca par nepieņemamu vardarbīgo rīcību pret Krievijas medijiem Ukrainā. Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs pieprasīja tūlītēju Višinska atbrīvošanu un mediju vajāšanas pārtraukšanu. "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana uzskata notikušo par Kijevas atriebību par Krimas tiltu.

Ziņu lente
0