Foto

Eiropas mirdzums un nabadzība: tūristu iemīļoto pilsētu pretējā puse

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parādīsim, ar ko var sastapties burtiski pāris soļu nost no populāriem tūristu maršrutiem Eiropā.

Tūristu iemīļotām vietām, visbiežāk apmeklētajām pilsētām, kas pazīstamas ar savu arhitektūru un kultūru, restorāniem un veikaliem, ir arī pretējā puse. Dažkart tā ir atbaidoša, dažkārt – arī biedējoša. Portāla "RIA Nedvižimostj" fotogalerijā – vietas skaistākajās Eiropas pilsētās, kur tūristam labāk nebāzt degunu.

CC BY 2.0 / Evan Bench / RefugeesNesagatavotu tūristu Parīze var šokēt ar bezpajumtnieku skaitu. Runa nav tikai par bēgļiem – pilsētā mīt vesela profesionālu ubagu armija, nabadzīgi migranti un vienkārši ļoti taupīgi tūristi. Pa vienam un grupās viņi dzīvo uz bulvāriem, parkos, senās kapsētās un krastmalās.
Afgāņu bēgļi zem tilta Parīzē - Sputnik Latvija
1/7
Nesagatavotu tūristu Parīze var šokēt ar bezpajumtnieku skaitu. Runa nav tikai par bēgļiem – pilsētā mīt vesela profesionālu ubagu armija, nabadzīgi migranti un vienkārši ļoti taupīgi tūristi. Pa vienam un grupās viņi dzīvo uz bulvāriem, parkos, senās kapsētās un krastmalās.
© AFP 2023 / Lluis GeneSpilgtā Barselona aizvien biežāk nomāc ar protestiem, ko pilsētnieki rīko pret tūristu pieplūdumu. Vēl viena neglīta Spānijas pilsētas īpatnība – milzīga kravas osta. Skatoties uz jūru no apelsīnu birzes vai sena bastiona sienām, gribas ieraudzīt pludmali un klintis, taču ne kravas kuģus un konteinerus.
Protesti, ko rīko Barselonas iedzīvotāji - Sputnik Latvija
2/7
Spilgtā Barselona aizvien biežāk nomāc ar protestiem, ko pilsētnieki rīko pret tūristu pieplūdumu. Vēl viena neglīta Spānijas pilsētas īpatnība – milzīga kravas osta. Skatoties uz jūru no apelsīnu birzes vai sena bastiona sienām, gribas ieraudzīt pludmali un klintis, taču ne kravas kuģus un konteinerus.
CC BY 2.0 / Tom Bastin / Peckham Rye Common POW hutPatētiskās Londonas nomalēs slēpjas kvartāli, kam gribas mest līkumu; nabadzīgi, reti apdzīvoti rajoni, kur plaukst noziedzība. Vienā no tiem – Pekhemā ir pamestas mājas, ielu tirgi un dzelzceļa tīkls, kas dala teritoriju sīkās šķēlītēs.
Būda Pekhemā - Sputnik Latvija
3/7
Patētiskās Londonas nomalēs slēpjas kvartāli, kam gribas mest līkumu; nabadzīgi, reti apdzīvoti rajoni, kur plaukst noziedzība. Vienā no tiem – Pekhemā ir pamestas mājas, ielu tirgi un dzelzceļa tīkls, kas dala teritoriju sīkās šķēlītēs.
© AFP 2023 / Jonathan Nackstrand Kopenhāgenas "tumšā" puse piesaista tūristus tikpat stipri kā tradicionālās vietas. Runa ir par Kristiānijas kvartālu, ko dēvē arī par "valsti valstī" un "brīvo republiku". Slavu veicina daudzie bāri "bez noteikumiem" ar lētu alkoholu, izklaides "uz robežas", retas policijas vizītes un relatīva drošība.
Ieeja Kristiānijas kvartālā Kopenhāgenā - Sputnik Latvija
4/7
Kopenhāgenas "tumšā" puse piesaista tūristus tikpat stipri kā tradicionālās vietas. Runa ir par Kristiānijas kvartālu, ko dēvē arī par "valsti valstī" un "brīvo republiku". Slavu veicina daudzie bāri "bez noteikumiem" ar lētu alkoholu, izklaides "uz robežas", retas policijas vizītes un relatīva drošība.
CC BY 2.0 / k_tjaaa / Berlin-Marzahn S-BahnhofBerlīnes sienas sen vairs nav, taču dalījums Austrumu un Rietumu Berlīnē vēl ir jūtams. Runa nav par paneļu mājām un ne īpaši pievilcīgiem veikaliem austrumu pusē. Nesaprotamā kārtā saglabājušies grausti un pamestība.
Dzelzceļa stacija Marzahn Austrumu Berlīnē. Tā joprojām darbojas, taču izskatās skumji. - Sputnik Latvija
5/7
Berlīnes sienas sen vairs nav, taču dalījums Austrumu un Rietumu Berlīnē vēl ir jūtams. Runa nav par paneļu mājām un ne īpaši pievilcīgiem veikaliem austrumu pusē. Nesaprotamā kārtā saglabājušies grausti un pamestība.
© AP Photo / Luigi CostantiniVenēcijā – muzeju pilsētā nav tumšu vietu, toties bijuši tumši laiki. Pilsēta būvēta uz ūdens, un skumjākie laiki saistīti ar jūru. Ierastās kanalizācijas nav, un bēguma laikā pilsētu pilda smaka no kanālu dibena, kur paliek lielākā daļa atkritumu.
Applūdušais Sv.Marka laukums Venēcijā - Sputnik Latvija
6/7
Venēcijā – muzeju pilsētā nav tumšu vietu, toties bijuši tumši laiki. Pilsēta būvēta uz ūdens, un skumjākie laiki saistīti ar jūru. Ierastās kanalizācijas nav, un bēguma laikā pilsētu pilda smaka no kanālu dibena, kur paliek lielākā daļa atkritumu.
© Sputnik / Alexei Danichev / Pāriet pie mediju bankasSatraucošākā un tumšākā ziemeļu Venēcijas – Sanktpēterburgas puse ar ūdeni nav saistīta. Kā zināms, atliek tikai paspert soli sāņus no krāšņiem laukumiem un plašiem prospektiem, lai ieraudzītu kādu drūmu un depresīvu pagalmu – aku, kurā nekad nespīd saule
Pagalms Rubinšteina ielā Sanktpēterburgā, kur dzīvojis rakstnieks Sergejs Dovlatovs - Sputnik Latvija
7/7
Satraucošākā un tumšākā ziemeļu Venēcijas – Sanktpēterburgas puse ar ūdeni nav saistīta. Kā zināms, atliek tikai paspert soli sāņus no krāšņiem laukumiem un plašiem prospektiem, lai ieraudzītu kādu drūmu un depresīvu pagalmu – aku, kurā nekad nespīd saule
Ziņu lente
0