Video

Festivālā "Mūsu Grīnvalde" Baltkrievijā notika bruņinieku turnīrs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nedēļas nogalē muzeja kompleksā "Dudutki" netālu no Minskas notika festivāls "Mūsu Grīnvalde". Sputnik video – bruņinieku cīņas, kājnieki un jātnieki.

Muzeja komplekss "Dudutki" kļuva par viduslaiku bruņinieku kauju arēnu. Pirmo reizi cīņas notika jaunā formātā — "Galmu kauja".

Organizators un festivāla pamatlicējs Aleksandrs Raks pastāstīja, ka sadursmēs ievērotas XIV gs. bruņinieku turnīru ceremonijas. Katru Galmu pārstāvēja desmit bruņinieki ar savu ģerboni un visiem atbilstošajiem atribūtiem.

Raks atzīmēja, ka pirmo reizi Baltkrievijā kavalērijas turnīrā netika demonstrēja jāšanas prasme — tas bija pilna kontakta turnīrs, kurā divi jātnieki brāzās viens otram pretī un centās izsist pretinieku no segliem.

Jātnieku turnīrā piedalījās astoņi bruņinieki pilnās bruņās. Pēc vairākkārtējiem izgājieniem un salauztiem šķēpiem pa turnīra uzvarētāju tika pasludināts Pāvels Zaslavskis, kurš pārstāvēja kara vēstures klubu "Zelta piesis".

Sputnik video ierakstā — bruņinieku sacensības šautriņu mešanā, turklāt noskaidrots, ar ko īstiem vīriem draud bruņinieku izklaides.

Ziņu lente
0