Intervija

Otrā vakcīna un disciplīna: Putins pastāstīja par cīņu ar koronavīrusu KF

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijai izdevies pārvarēt epidēmijas apogeju un izveidot apstākļus tālākajam darbam, akcentēja prezidents Vladimirs Putins.

RĪGA, 27. augusts – Sputnik. Krievija pārvarējusi koronavīrusa epidēmijas apogeju, tomēr joprojām ir ieteicams ievērot drošības pasākumus, jo infekcija nav izzudusi, paziņoja KF prezidents Vladimirs Putins intervijā kanālā "Rossija 1".

"Vispārēja mobilizācija un tieši, kā izrādījās, visnotaļ efektīvi risinājumi palīdzēja mums pārvarēt epidēmijas apogeju. Es ceru, ka mums ir izdevies pārvarēt saslimstības uzliesmojuma apogeju un izveidot nepieciešamos apstākļus tālākam darbam," sacīja Putins.

Krievijas līderis uzsvēra, ka cīņas laikā ar koronavīrusu pats svarīgākais varasiestādēm bija cilvēku dzīvība un veselība.

"Pirmkārt, mēs izveidojām specializētu gultasvietu nepieciešamo rezervi. Mēs izveidojām nepieciešamo rezervi no individuālās aizsardzības līdzekļiem un ārstnieciskiem preparātiem cīņai ar koronavīrusa infekcijas sekām. Regulāri tiek veikti pētījumi, mūsu speciālisti jau saprot, kas un kā ir jādara, lai slimības gaita būtu pēc iespējas maigāka, bez nopietnām sekām," pastāstīja Putins.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Intervija
Kāpēc nevajag baidīties no Krievijas vakcīnas pret Covid-19

Pēc viņa sacītā, jo disciplinētāki būs Krievijas iedzīvotāji, jo ātrāk valsts spēs atgriezties pie normālas dzīves.

"Un ja mēs maigi iesim, nepieļaujot saslimstības uzliesmojumus… kaut kas, protams, pieaugs, taču kaut kādā brīdī, ceru, aizies… un jau tagad iet mazumā, mēs to zinām, taču kaut kādā brīdī situācija pilnībā stabilizēsies," uzsvēra Putins.

Viņš pauda cerību, ka otrais vilnis "nenotiks un Eiropā un citās pasaules daļās ar to tiks galā".

"Protams, šis te individuālisms, nevēlēšanās rēķināties ar sabiedrības locekļu absolūtā vairākuma interesēm noved pie tā, ko mēs vērojam atsevišķās valstīs – saslimstības uzliesmojumu, atkal atgriezošos situāciju," konstatēja KF prezidents.

Divas Krievijas vakcīnas pret koronavīrusu

Putins norādīja, ka pasaulē pirmā Krievijas vakcīna pret koronavīrusu reģistrēta ar nosacījumu, ka tiks veikti turpmākie pētījumi un stingrā atbilstībā ar KF likumiem.

"Mēs esam izdarījuši visu, kas nepieciešams, lai veiktu reģistrāciju ar nosacījumiem, kā pie mums saka. Šie nosacījumi ir šī preparāta turpmākie pētījumi masveida pielietošanas gaitā. Tātad izdarījām to stingrā atbilstībā ar Krievijas likumu. Savukārt Krievijas likums pilnā mērā atbilst pasaules praksei un normatīvajai kārtībai, kas tiek pielietota arī citās valstīs," paskaidroja Putins.

Viņš piebilda, ka tika veikti gan pirmsklīniskie, gan klīniskie pētījumi uz dzīvniekiem, uz brīvprātīgajiem. Pēc valsts vadītāja sacītā, viņa meita kļuva par brīvprātīgo un nekonsultējās, pirms piekrita vakcinēties.

"Viņa ir pieaugusi sieviete, viņa vienkārši pateica, ka pieņēmusi šādu lēmumu," paziņoja Putins. "Kā brīvprātīgā, un ņemot vērā viņas profesiju… Viņa komunicē ar lielu cilvēku skaitu, un, protams, lai normāli strādātu, viņai ir jājūtas pasargātai."

Putins pastāstīja, ka pēc vakcinācijas viņa meitai pirmajā dienā bija 38,4 grādu temperatūra, otrajā - "nedaudz virs 37", pēc otrās potes pēc 21 dienas arī tika fiksēta nedaudz paaugstinātā temperatūra, taču viss "bija normāli".

"Un mūsu speciālistiem šodien ir absolūti acīmredzams, ka šī vakcīna veido stabilu imunitāti, parādās antivielas, kā arī manai meitai parādījās, un tā ir nekaitīga. Paldies dievam, meita mana jūtas labi," piebilda KF prezidents.

Pēc Putina sacītā, septembrī gaidāma otrā Krievijas vakcīna pret koronavīrusu.

Производство вакцины от COVID-19 на фармацевтическом заводе Биннофарм - Sputnik Latvija
Kā norit Krievijas vakcīnas pret Covid-19 izmēģinājumi "Vektor" centrā

"Otrais preparāts, kā man ziņoja, būs gatavs septembrī. Pie tā strādā pazīstams institūts, Novosibirskā. Esmu pārliecināts, ka speciālisti… izveidos lielisku preparātu, kurš ļoti palīdzēs cilvēkiem," uzsvēra prezidents.

Pēc valsts vadītāja sacītā, visticamāk, Krievijas vakcīnas kļūs par konkurentiem, jo drošības un efektivitātes ziņā būs līdzvērtīgas.

Krievijas Veselības ministrija iepriekš piereģistrēja pasaulē pirmo vakcīnu Covid-19 profilaksei, kuru izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskais centrs sadarbībā ar Krievijas Tiešo investīciju fondu (KTIF). KTIF vadītājs Kirills Dmitrijevs ziņoja, ka fonds saņēmis pieteikumus vairāk nekā no 20 valstīm miljarda pašmāju vakcīnas pret koronavīrusu devu iegādei. Turklāt viņš atzīmēja, ka Krievija vienojusies par vakcīnas ražošanu piecās valstīs, esošā jauda ļauj saražot 500 miljonu devu gadā.

Ziņu lente
0