Aktīvu izpārdošana, "meitu" likvidācija: "Latvijas dzelzceļš" domā, kā ietaupīt

© Sputnik / Sergey MelkonovПутевой обходчик на железной дороге
Путевой обходчик на железной дороге - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Latvijas dzelzceļš" likvidēs infrastruktūras pārvaldei paredzēto meitasuzņēmumu – akcionāri apstiprināja lēmumu jau februārī.
RĪGA, 30. aprīlis — Sputnik. Tuvākajā laikā, domājams, tiks sākta "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmuma – kompānijas "LDz infrastruktūra" likvidācija, pastāstīja "Latvijas dzelzceļš" pārstāve Ieva Betere, vēsta Тvnet.lv.
Viņa paskaidroja, ka patlaban tiek gatavota atbilstošā dokumentu pakete, kas tiks iesniegta izskatīšanai Ministru kabinetā.
Betere atgādināja, ka LDz reorganizācija sākās 2019. gada beigās un paredz tehnoloģisko procesu izvērtēšanu, dublējošo funkciju izslēgšanu, administratīvā aparāta samazināšanu. Vienlaikus šī gada sākumā LDz valde un padome pieņēma lēmumu par "Latvijas dzelzceļš" un "LDz infrastruktūra" saplūšanu, kas tika apstiprināts akcionāru sapulcē februāra beigās.
Железнодорожная ветка Рига - Сигулда - Sputnik Latvija, 1920, 04.03.2021
Latvijas dzelzceļš "apēdis" visu valsts naudu un atlaidis tūkstoti cilvēku
2019. gadā "LDz infrastruktūra" apgrozījums sastādīja 4,14 milj. eiro., peļņa – 384 269 eiro. Uzņēmuma finansiālie rādītāji par 2020. gadu nav publicēti.
Iepriekš vēstīts, ka kravu pārvadājumu apjoma krišanās fonā "Latvijas dzelzceļš" izstrādājis jaunu biznesa modeli, kam vajadzētu palīdzēt kompānijai pārvarēt krīzi. LDz jaunais biznesa modelis paredz sniedzamo pakalpojumu spektra paplašināšanu, iekļaujot tajā jūras un automašīnu ekspedīcijas pakalpojumus, termināļu un noliktavu pakalpojumus.
Līdztekus "Latvijas Dzelzceļš" pārskatījis iespējas realizēt plānotos un uzsāktos projektus, kas finansēti no ES struktūrfondiem. Uzņēmums nolēmis atteikties no dzelzceļa elektrifikācijas projekta īstenošanas. To bija plānots paveikt līdz ar Daugavpils stacijas pieņemšanas parka un tā pievadceļu attīstības projektu.
Tāpat "Latvijas dzelzceļš" ir spiests samazināt štatu. Vienlaikus LDz atbrīvojas no nevajadzīgiem nekustamajiem īpašumiem un neprofila aktīviem.
Ziņu lente
0