Eksperts: cilvēki pandēmijas laikā sakrājuši daudz naudas un būs gatavi to tērēt

© Sputnik / Алексей Сухоруков / Pāriet pie mediju bankasБанкноты номиналом 5 и 10 евро.
Банкноты номиналом 5 и 10 евро. - Sputnik Latvija, 1920, 31.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudzi Latvijas iedzīvotāji ilgojas pēc brīža, kad varēs doties uz restorānu, kino vai doties ceļojumā. Nauda viņiem ir – par to pārliecināts finanšu tehnoloģiju kompānijas vadītājs Toms Jurjevs.

RĪGA, 31. marts — Sputnik. Covid-19 pandēmijas laikā Latvijas iedzīvotāji ir sakrājuši naudu un būs gatavi to tērēt, tiklīdz tiks atcelti ierobežojumi, paziņoja kompānijas vadītājs "Sun Finance Group" Toms Jurjevs telekanāla RigaTV 24 ēterā.   

Pēc viņa domām, Latvijas ekonomika augs cita starpā arī uz atliktā patērētāju pieprasījuma rēķina – daudziem pandēmijas laikā nekas nav mainījies, ienākumi ir saglabājušies.

Eksperts atgādināja, ka pie tam ietaupās izdevumi restorāniem, ārzemju braucieniem, kino un tā tālāk. Lielākie izdevumi paredzēti uzturam, bet cilvēki ir noilgojušies pēc iespējas kaut ko darīt, tāpēc daudzi apmeklēs restorānus un ceļos. Pēc viņa domām, pieaugums būs, tikai ir jautājums – kāds būtu stāvoklis valstī bez pandēmijas, un pauda pārliecību, ka zaudētais ir jāatgūst.

Покупатель в магазине, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Tirgotājiem Latvijā varēs uzlikt nopietnus sodus par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu

Iepriekš ziņots, ka mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šī gada februārī, salīdzinājumā ar 2020. gada februāri, ir krities par 8,5%. Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, gada laikā pārtikas veikalu apgrozījums pieaudzis par 1,7%, nepārtikas preču apgrozījums krities par 21,5%, bet automašīnu degvielas tirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 5,2%.

Salīdzinājumā ar 2020. gada februāri būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija vērojams tirdzniecībā pa pastu un ar interneta veikalu starpniecību (+20,5%), sadzīves elektronikas tirdzniecībā (+20%). Lielākais kritums vērojams apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu tirdzniecībā (-63,9%), kultūras un atpūtas preču tirdzniecībā (-37%) un nespecializētajos veikalos, kas tirgo nepārtikas preces (-35,7%).

Salīdzinājumā ar janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 4,4%. Pārtikas preču tirdzniecība pieaugusi par 4%, nepārtikas preču tirdzniecība – par 7,2%.

Ziņu lente
0