ES eksperti: Latvija labi pielāgojas Covid-19 krīzes apstākļiem

© Sputnik / Sergey MelkonovЭкскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией
Экскурсия по рижскому Дому печати перед реконструкцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības Reģionu komitejas speciālisti uzskata, ka Latvijas labā ekonomiskā pielāgošanās saistīta ar risinājumiem digitalizācijas jomā.

RĪGA, 12. oktobris — Sputnik. Eiropas Savienības Reģionu komitejas ikgadējā atskaite liecina, ka Latvijai raksturīga laba ekonomiskā pielāgošanās spēja Covid-19 krīzes laikā. Atskaites autori to saista ar risinājumiem digitalizācijas jomā, vēsta Bb.lv.

Atzīmēts, ka krīzes rezultātā IKP krities par 9,6%, bet, piemēram, Spānijā vai Francijā tādā pašā laika periodā IKP krities par 22,1% un 19% atbilstoši.

Atskaitē teikts, ka Latvija atbilst veselības aprūpes iespēju vidējam rādītājam starp 27 ES valstīm, terapijas nodaļās pieejamas 9,7 vietas uz 100 tūkstošiem cilvēku. Vācija šajā aspektā ieņem pirmo vietu -29,2 vietas uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju. Pēdējā vietā – Portugāle ar 4,2 vietām  uz 100 tūkstošiem cilvēku.

Логотипы Латвии и ЕС - Sputnik Latvija
ES noved Latviju pie krustcelēm: ko lai upurē – ekonomiku vai cilvēku veselību

Austrumeiropas valstis, arī Latvija un Lietuva, vairāki dienvidu reģioni Itālijā, Portugāles reģioni un Grieķija ir Covid-19 vismazāk skartās teritorijas.

Iepriekš vēstīts, ka vakar valstī reģistrēti 74 jauni koronavīrusa gadījumi, veikti 3345 testi.

Sestdien, 10. oktobrī tika reģistrēti 89 jauni infekcijas gadījumi, turklāt Latvijā uzstādīts stacionāru antirekords – Nacionālais veselības dienests ziņoja, ka slimnīcās ārstējas 52 pacienti ar koronavīrusa infekciju. Tie ir rekordlieli dati kopš paša pandēmijas sākuma.

Visā pandēmijas periodā Latvijā veikti 361 843 izmeklējumi, 2 670 cilvēki inficējušies. 1322 pacienti ir izveseļojušies.

Ziņu lente
0