VID aprēķinājis pirmos krīzes radītos zaudējumus valsts budžetā

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов Латвии
Служба госдоходов Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts budžeta kopējiem ienākumiem šogad vajadzēja sastādīt 10,5 miljardus eiro, tomēr jau tagad ir skaidrs, ka tāda summa netiks saņemta. Gada pirmajā pusē veidojušies vērā ņemami zaudējumi.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Šī gada pirmo piecu mēnešu laikā Latvijas budžetā saņemtie naudas līdzekļi ir par 6% mazāki nekā bija plānots, raksta jauns.lv atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienestu (VID).

Saeimas Budžeta un finanšu komisijas sēdē 10. jūnijā tika nosaukta summa, kas nonākusi valsts budžetā līdz 2020. gada jūnijam. Tā sastāda tikai 3,9 miljardus eiro – 94% no plānotā.

Марис Кучинскис - Sputnik Latvija
Kučinskis: nodokļu sistēma ir jāmaina, taču tā, lai nenobiedētu biznesu

Savukārt finanšu ministrs Jānis Reirs informēja, ka 2020. gada maijā budžets nav saņēmis 200 miljonus eiro, bet martā un aprīlī kopā nav saņemti 100 kmiljoni eiro. Tātad vīrusa Vocid-19 pandēmijas radītās krīzes dēļ valsts budžets zaudējis 300 miljonus eiro.

Iepriekš vēstīts, ka Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš pēc koalīcijas sēdes informēja, ka krīzes pārvarēšanai un ekonomikas atveseļošanai nākamo divu gadu laikā būs pieejami 2 miljardi eiro.

"Ja pagājušajā nedēļā pieņēmām lēmumu par to, kā naudu ieguldīt, tad tagad būs konkrēti par kategorijām. Nauda būs sadalīta aptuveni trīs vienādās daļās starp pabalstiem, infrastruktūru un modernizāciju. Domāju, ka varēsim ieviest skaidrību par to, kā varēs pārvarēt krīzi," atzīmēja premjers Kariņš.

Ziņu lente
0