Latvijas valdība noteikusi dīkstāves perioda beigu datumu

© Sputnik / Sergey MelkonovПустая улица в Старой Риге
Пустая улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagaidām epidemioloģiskā situācija neļauj veikt precīzas prognozes, kad valstī tiks atcelti visi ierobežojumi, taču neraugoties uz to, Kultūras ministrija palūdza valdībai nospraust dīkstāves perioda beigu datumu.

RĪGA, 8. maijs – Sputnik. Latvijas valdība pēc Kultūras ministrijas ierosinājuma noteikusi 30. jūniju par dīkstāves perioda beigu datumu, raksta Tvnet.lv.

Tāpat Kultūras ministrijā paskaidroja, ka valdības dīkstāves pabalsta noteikumi pašnodarbinātām personām, kuras ir cietušas no ārkārtējās situācijas režīma ieviešanas Covid-19 izplatības draudu dēļ, paredz, ka dīkstāves periods sākas no 14. maija un ilgst ne ilgāk par valdības lēmuma spēkā esamību par ārkārtējās situācijas ieiešanu.

Игровые автоматы в казино - Sputnik Latvija
Linkaits piedāvā 4 miljardu eiro sadali: sarakstā iekļuva azartspēles

Dīkstāves pabalsts ir īstermiņa risinājums kompensācijām par ārkārtējās situācijas periodā pašnodarbināto personu zaudētajiem ienākumiem.

Neskatoties uz to, ka epidemioloģiskā situācija Latvijā neļauj noteikt precīzu termiņu, līdz kuram valstij nāksies pagarināt ārkārtējo situāciju, Kultūras ministrija piedāvā nospraust 30. jūniju kā dīkstāves perioda beigu datumu.

Līdz trešdienai Valsts ieņēmumu dienests dīkstāves pabalstos 5479 uzņēmumu 31 488 darbiniekiem, kā arī 2068 pašnodarvbinātām personām izmaksāja 10,6 miljonus eiro.

Ziņu lente
0