Latvijas uzņēmēji var piezvanīt VID un palūgt nodokļu brīvdienas

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasМужчина со смартфоном
Мужчина со смартфоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāju atbalsta pasākumu ietvaros Valsts ieņēmumu dienests atklājis īpašu līniju konsultācijām un pieteikumiem no uzņēmējiem, kuri cietuši koronavīrusa epidēmijas rezultātā.

RĪGA, 26. marts - Sputnik. Valsts ieņēmumu dienests (VID) informē par speciālu numuru Latvijas iedzīvotāju pieteikumu pieņemšanai. Cita starpā pa to var iesniegt arī pieteikumu "nodokļu brīvdienām", stāsta Mixnews.lv.

Par to pastāstīja VID direktore Ieva Jaunzeme.

Viņa atgādināja, ka "nodokļu brīvdienas" ir viens no VID ieviestajiem atbalsta līdzekļiem, kuru mērķis ir palīdzēt uzņēmējiem pārvarēt koronavīrusa radīto krīzi.

Latvijas iedzīvotāji tagad var piezvanīt pa numuru 67120020 un saņemt nodokļu nomaksas termiņa atlikšanu.

Tāpat Ekonomikas ministrija publicējusi nozaru sarakstu, kas visvairāk cietušas karantīnas dēļ. Valsts plāno sniegt tām atbalstu.

Saraksts ir iespaidīgs. Tajā ir pasažieru aviopārvadājumi, pasažieru dzelzceļa transports, neklasificēts pasažieru sauszemes transports, viesnīcas, viesu mājas un cita veida īslaicīgas apmešanās vietas, ar kempingu, atpūtas laukumu, apdzīvojamo autopiekabju laukumu darbība, pārējo apmešanās vietu darbība. Restorāni un mobilās ēdināšanas vietas, citi ar ēdināšanu saistīti pakalpojumi, bāri.

Kinofilmu producēšana, darbības pēc kinofilmu producēšanas, kinofilmu izplatīšana, skaņu ieraksti, neklasificētie profesionālie zinātniskie un tehniskie pakalpojumi, automašīnu un citu vieglo transporta līdzekļu iznomāšana un ekspluatācijas līzings.

Туалетная бумага в тележке покупателя в супермаркете Дортмунда - Sputnik Latvija
Viedoklis
Piecas epidēmijas mācības Latvijai, jeb Mīts par "varonīgu uzvaru"

Sporta laukumu un inventāra iznomāšana un ekspluatācijas līzings, neklasificēta automašīnu, dažādu iekārtu un materiālu līdzekļu iznomāšana un ekspluatācijas līzings.

Ceļojumu biroju pakalpojumi, tūrisma operatoru pakalpojumi, citi rezervēšanas pakalpojumi un ar tiem saistītās darbības, sanāksmju un tirdzniecības izstāžu organizatoru pakalpojumi.

Pirmskolas izglītība, sporta un ārpusskolas izglītība, kultūras izglītība, izglītības atbalsta pakalpojumi, bērnu dienas aprūpes centru darbība.

Mākslinieciskā jaunrade, mākslas palīgdarbības, kultūras iestāžu darbība, muzeju darbība, vēsturisku objektu apmeklējumu vieta, sporta objektu darbība, atrakciju un atpūtas parku darbība, cita izklaides un atpūtas darbība, kā arī virkne citu nozaru.

Ziņu lente
0