Latvija pasargās vilcienus ar dzinējiem no KF: ASV sankcijas liedz rezerves daļu iegādi

© Sputnik / Sergey MelkonovДизельный поезд АО "Pasažieru vilciens" на Рижском железнодорожном вокзале
Дизельный поезд АО Pasažieru vilciens  на Рижском железнодорожном вокзале - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septiņi no 22 "Pasažieru vilciena" parkā esošajiem vilcieniem izmanto dzinējusi, kas ražoti Krievijas rūpnīcā "Zvezda". Pret uzņēmumu vērstas amerikāņu sankcijas, un dzinēju rezerves daļas iegādāties ir neiespējami.

RĪGA, 4. februāris — Sputnik. Vilcieni ar Krievijas kompānijā "Zvezda" ražotajiem dzinējiem Latvijā tiks izmantoti tikai sastrēgumstundās un rezervē, lai pasargātu to dzinējus – ja tie sabojāsies, rezerves daļas iegādāties nebūs iespējams, jo pret rūpnīcu vērstas ASV sankcijas, vēsta informācija uzņēmuma "Pasažieru vilciens" vietnē.

AS "Zvezda" Pēterburgā iekļauta sankciju sarakstā 2019.gada martā. Rūpnīca ražo dīzeļa dzinējus vilcieniem DR1A. Tā kā rezerves daļas nav iespējams iepirkt, jau pirmajos šī gada mēnešos Latvija saskarsies ar problēmu.

Электропоезд производства РВЗ - Sputnik Latvija
Latvija panikā iepērk jaunus vilcienus: vecos dzinējus no Krievijas nelabo sankciju dēļ

22.janvārī viens no šī tipa vilcieniem, kam bija ieplānots reiss Ludza-Zilupe, salūza, un reiss tika atcelts.

Uzņēmumā "Pasažieru vilciens" izstrādāts plāns vilcienu dzinēju bojājuma gadījumā. Tā pārstāvji sola, ka reisu skaits nesamazināsies, pat samazinoties vilcienu skaitam, taču var ciest pasažieru komforta līmenis. Atsevišķos reisos pasažieriem nāksies saskarties ar sēdvietu trūkumu.

Ar mērķi ekonomēt vilcienu DR1A dzinēju resursus, tie tiks izmantoti tikai sastrēgumstundās un kā rezerves sastāvi. Pārsvarā tiks izmantoti vilcieni DR1AM un DR1AC.

"Pasažieru vilciens" meklē citus uzņēmumus, kuri varētu ražot DR1A dzinējiem nepieciešamās rezerves daļas.

Taču, neskatoties uz īstermiņa risinājumiem, nepieciešams pēc iespējas ātrāk sākt 3-7 jaunu dīzeļvilzienu iepirkuma procedūru, norāda "Pasažieru vilciena" pārstāvji, lai jau 2022.gadā tos būtu iespējams palaist maršrutos.

Ziņu lente
0