Ventspils ostai izdevies palielināt kravu apgrozījumu

© SputnikВентспилсский порт
Вентспилсский порт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā gadā Ventspils ostas termināļu kravu apgrozījums sastādījis 20,457 miljonus tonnu; rezultātā gada laikā kravu apgrozījums pieaudzis par 0,6%.

RĪGA, 13. janvāris - Sputnik. Aizvadītajā, 2019. gadā Ventspils ostai izdevies par 0.6% palielināt kravu apgrozījumu salīdzinājumā ar 2018. gadu. Ostas iesniegtā informācija liecina, ka 2019.gadā termināļos pārkrauti 10,176 milj. tonnu lejamkravu, par 3% mazāk nekā gadu iepriekš, un 7,796 milj. tonnu beramkravu – par 8,7% vairāk. Ģenerālo kravu apgrozījums sastādījis 2,485 milj. tonnu – krities par 6,6%.

Pērnā gada decembrī Ventspils osta pārkrāva 986 tūkst. tonnu kravu, par 36,8% mazāk, nekā 2018. gada decembrī.

Заброшенная больница в Межапарке, Рига - Sputnik Latvija
Ekonomikas ziņas, kā ziņas no frontes: kas jādara Latvijai bez tranzīta un Eiropas fondiem

Atgādināsim, ka 2019. gada 9. decembrī ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles pārvalde (OFAC) uz tā saucamā Magņitska likuma pamata ieviesa sankcijas pret Ventspils mēru Aivaru Lembergu un četrām ar viņu saistītām kompānijām: Ventspils brīvostu, Ventspils Attīstības aģentūru, Biznesa Attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Lembergs apsūdzēts par korupciju un negodīgu lobēšanu. Pēc tam valdība nolēma pārņemt kontroli pār divām ostām – Ventspilī un Rīgā.

10. decembrī Aivars Lembergs pameta Ventspils ostas valdes locekļa posteni. 13. decembrī ar Ventspils brīvostas valdes lēmumu tika atlaists ostas pārvaldnieks Imants Sarmulis, kurš šo amatu ieņēma kopš 1995. gada.

Jau 18. decembrī Ventspils brīvostas valde un Ventspils osta tika svītroti no OFAC sankciju saraksta. Pie tam tā nav mainījusi lēmumu par sankcijām pret Ventspils Attīstības aģentūru, Biznesa Attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju.

Ziņu lente
0