Krievija aizved kravas, valdība atņem ostas: bijušais ministrs par "sabrukušo Latviju"

© Sputnik / Павел ЛисицынРаботы по сносу дома
Работы по сносу дома - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Viss ir sabrucis," šādi bijušais Latvijas ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis apzīmēja esošo situāciju valstī, norādot, ka "mazā Šveice" no tās tā arī nav iznākusi.

RĪGA, 14. decembris – Sputnik. Mēs būvējām, būvējām un visbeidzot nojaucām. Šādi bijušais Latvijas ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis intervijā radio Baltkom izteicās par to, kas šobrīd notiek valstī.

Pēc viņa teiktā, ilgus gadus Latviju centās padarīt par "mazo Šveici", un pēc tam pēkšņi vienā acumirklī sagrāva visu, kas tika izdarīts.

Вентспилсский свободный порт - Sputnik Latvija
Vispirms bankas, tagad – tranzīts: Latvija aizrautīgi dzen postā savu ekonomiku

Tiesa, Dombrovskis nerunā par krīzi, taču runā par objektīvām grūtībām, ko piedzīvo valsts.

"Mēs redzam kritumu kravu pārvadājumos. Krievija novirza savas kravas, valdība pārņem ostas. Finanšu pakalpojumu eksports krīt," uzsver viņš.

Un tas visu papildina to, ka Eiropas fondu nauda tuvojas izsmelšanai. Arī tas ietekmēs Latvijas ekonomisko izaugsmi.

Iepriekš par Latvijas bēdīgo stāvokli izteicās bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Arī viņš norādīja, ka šajā bedrē Latvija sevi ir iedzinusi pati.

Atgādināsim, ka šonedēļ ASV Valsts kases Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) sankciju sarakstos iekļauts Ventspils mērs Aivars Lembergs un četri ar viņu saistītie uzņēmumi, tostarp Ventspils brīvosta.

Šī iemesla dēļ valdība informēja par nodomu pārņemt savā ziņā kontroli pār Ventspils un Rīgas ostām. Plānots, ka ostas pārvaldīs jaundibināts uzņēmums, bet pašvaldību izvirzītie Rīgas un Ventspils ostu valdes locekļi amatus zaudēs. Turpmāk ostu valdes iecels valsts.

Посольства США в Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Kurš te ir saimnieks: Gobzems novērtējis ASV sankcijas pret Lembergu

Matīss uzskata, ka lēmums par ostu pārvaldes modeļa maiņu – turklāt vienas nakts laikā – var ļoti slikti ietekmēt tranzīta nozari, kas jau piedzīvo ne tos labākos laikus Krievijas pakāpeniskās eksporta kravu novirzīšanas uz savām ostām dēļ.

Tostarp Matīss norādīja, ka šodien tranzīta nozarē notiekošais atgādina to, kas pērn notika ar Latvijas bankām, kad pēc ASV Finanšu ministrijas struktūras pretenzijām sākās masveida "tīrīšana", kuras rezultātā no Latvijas aizgāja miljardiem nerezidentu naudas.

Ziņu lente
0