PNB Banka: pensionāriem ir grūti atgriezt noguldījumus bez informācijas krievu valodā

© Sputnik / Sergey MelkonovПенсионеры у филиала PNB Banka ( бывший Norvik banka)
Пенсионеры у филиала PNB Banka ( бывший Norvik banka) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pensionāru rīcībā, kuri ikdienā nelieto Internetu un sociālos tīklus, nebija pilnvērtīgas informācijas par noguldījumu atgriešanas procesu.

RĪGA, 26. augusts – Sputnik. PNB Bankā uzskata izstrādāto garantēto atlīdzību izmaksas kārtību par nesaprotamu bankas klientiem, kuru vidū ir daudz pensionāru, raksta Rus.db.lv.

Ralfs Nemiro - Sputnik Latvija
Nemiro padoms Daugavpilij: nevajadzēja turēt naudu PNB Bankā

Aptuveni 40 tūkstoši bankas klientu ir pensionāri, kuri saņēma bankas kontos pensijas un pabalstus. Viņus piesaistīja bankas zemā transakciju cena un iespēja bezmaksas sūtīt naudu bankas klientu starpā.

"Pārsteidzīgie un, mūsuprāt, nepamatotie Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) lēmumi, izstrādātās FKTK un bankas "Citadele" procedūras atlīdzības izmaksu organizēšanai, īpaši senioru auditorijai nesaprotama un nepieejama informācija, tostarp krievu valodā runājošiem, noveda vecāka gada gājuma cilvēkus pie uztraukumiem, stāvēšanu garās rindās, neapmierinātību un pārpratumiem pirmajā atlīdzību izmaksu dienā," paziņoja bankas sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vilistere-Lāce.

Pensionāri, kuri ikdienā nelieto Internetu un sociālos tīklus, nevarēja saņemt pilnvērtīgu informāciju par procesu, kam, kad un uz kuru filiāli jāiet, kā arī par to, kā atvērt kontu varēja vēl pirms garantēto atlīdzību izmaksu uzsākšanas.

Pēc Vilisteres-Lāces sacītā, PNB Bankas darbiniekiem nācās mierināt klientus un skaidrot procesus. Šodien situācija ir normalizējusies, piebilda viņa.

Tāpat bankas pārstāve atgādināja, ka PNB Bankas filiālēs tiek apkalpoti tikai tie klienti, kuri saņem Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) izmaksas bez konta Citadele bankā.

FKTK savukārt paziņoja, ka garantēto atlīdzību izmaksas kārtība kopumā klientiem ir skaidra, kaut gan pirmajās dienās bija daudz jautājumu.

PNB Banka Rīgā - Sputnik Latvija
Rīdzinieki ielenkuši bankas: sākušās izmaksas PNB Banka klientiem

"Jau šobrīd varam apgalvot, ka, pateicoties FKTK, bankas "Citadele", VSAA un "PNB bankas" kopīgajam darbam, garantētās atlīdzības izmaksu kārtība strādā un kopumā ir izprotama klientiem, taču ir saprotams, ka pirmajās dienās ir daudz jautājumu," paziņoja komisijā.

Saskaņā ar FKTK paziņojumu, garantēto atlīdzību izmaksas kārtība tika izstrādāta, ņemot vērā PNB Bankas struktūru un klientu daudzumu, vienlaicīgai divu jautājumu atrisināšanai – garantēto atlīdzību izmaksa un sociālo izmaksu saņemšanas nepārtraukšana. Tas ir sarežģītāks process, nekā tikai garantēto atlīdzību izmaksa.

Tāpat FKTK atgādināja, ka PNB Bankas pienākums ir aktīvi piedalīties procesā un sniegt klientiem visu aktuālo informāciju.

Ziņu lente
0