Nodokļi žņaudz: Valsts ieņēmumu dienests ķēries pie firmas "Skrīveru saldumi"

© Sputnik / Sergey MelkonovСлужба госдоходов
Служба госдоходов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests piemērojis nodrošinājuma procedūru uzņēmumam "Skrīveru saldumi", kura nodokļu parāds sasniedzis 75 374 eiro.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Uzņēmums "Skrīveru saldumi", kas pazīstams ar savām slavenajām konfektēm "Gotiņa", pakļauts VID nodrošinājuma procedūrai: kompānijai aizliegts reģistrēt, pārjaunot vai grozīt komercķīlas, liecina "Lursoft" informācija, vēsta portāls Jauns.lv.

Евро - Sputnik Latvija
"Totalitāras valsts pirmā pazīme": iedzīvotāji par VID reidiem skaidras naudas meklējumos

Nodrošinājumu uzņēmumam piemērojusi VID Nodokļu parādu piedziņas pārvalde, tas reģistrēts 25. jūnijā. Firmas.lv dati liecina, ka "Skrīveru saldumiem" šogad 7. jūnijā bija nodokļu parāds 75 374 eiro apmērā.

Iepriekšējā finanšu gadā (no 2017. gada 1. jūnija līdz 2018. gada 31. maijam) uzņēmums strādāja ar 2,459 miljonu eiro apgrozījumu – par 2,7% vairāk nekā gadu iepriekš, taču cieta zaudējumus 169 517 eiro apmērā pretstatā.

Uzņēmuma ieņēmumi no konfekšu realizācijas Latvijā pagājušajā finanšu gadā sasniedza 2,268 milj. eiro – par 1,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt ieņēmumi no konfekšu realizācijas citās Eiropas Savienības valstīs un eksportā veidoja 177 637 eiro – 2,3 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

Uzņēmums "Skrīveru saldumi" dibināts 2006. gadā, tā pamatkapitāls – 2828 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir trīs privātpersonas, lielākā daļa kapitāla pieder Ivetai Stalidzānei (40,59%).

Je suis Skrīveru saldumi

Lai arī nodrošinājuma procedūra neliecina par uzņēmuma krahu, tas drīzāk ir profilaktisks pasākums, daži sociālo tīklu lietotāji jau reaģēja visai asi.

​"Je suis Skrīveru saldumi," uzrakstīja Uldis Kairis un papildināja publikāciju ar tēmturiem #rokasnostnogotiņām un #VID

""Skrīveru saldumi" (ļoti garšīgi, starp citu)- nākamais Latvijas nodokļu sistēmas, VID represiju un OIK sloga upuris?! Jeb/un traucējošs konkurents ārzemju lielražotājiem?! Rezumē: Latvijas varas elite dara visu, lai iznīcinātu ražotnes Latvijā," secināja komentētājs ar lietotājvārdu cilveks444.

Atgādināsim, ka nesenajā intervijā VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme pastāstīja par četriem prioritārajiem virzieniem iestādes darbībā un atzīmēja, ka galvenais ir ienākumu palielināšana budžetā.

Viņa pieminēja arī nodrošinājuma procedūru.

"Likuma garās rokas neizbēgamība lielā mērā ir atkarīga no tā, cik ātri mēs atnākam, cik ātri šis audits tiek veikts un cik ātri izdodas veikt piedziņu. Tagad VID arī ir pilnvaras uzlikt nodrošinājumu pirms audita veikšanas. Nevienam jau nav noslēpums, ka bieži vien audits vēl nebija beidzies, kad firma jau tika likvidēta un visi bija pazuduši. Tagad tā vairs nav. Metodes ir mainītas un arī tādēļ ir labāki rezultāti," teica Ieva Jaunzeme.

Nodokļi nogalina biznesu

VID darbība, kā arī Latvijas kopējā nodokļu politika pret mazo biznesu pēdējā laikā ir uzmanības centrā. Piemēram, pēc masveida veikalu, restorānu un kafejnīcu slēgšanas Rīgas centrā VID darbības metodes tika asi kritizētas.

Viens no skandalozākajiem gadījumiem bija restorāna Kinfield slēgšana, kura saimniece vērsās pie uzņēmējiem ar lūgumu neklusēt un pastāstīt par savu pieredzi saziņā ar VID. 

Барная стойка - Sputnik Latvija
Restorāna Kinfield saimniece: VID vadība melo – nodokļi tika maksāti

Atgādināsim, ka restorāna Kinfield saimniece Kristīne Rožkalne sāka atklātu mutisku strīdu ar VID vadību, kad tika bloķēts bankas konts, kā rezultātā viņa bija spiesta slēgt restorānu.

Šis stāsts pamudinājis Rožkalni uzsākt akciju: ar Facebook starpniecību viņa aicināja apvienoties visus uzņēmējus, kuri cietuši VID darbību rezultātā.

"Aicinu visus, kas ir gana drosmīgs, rakstīt uz norādīto e-pastu, stāstot savu sarunas pieredzi ar VID. Ideāli, ja tas būs ar jūsu vārdu, bet var arī anonīmi," uzrunāja visus slēgtā restorāna "Kinfield" īpašniece.

Tāpat viņa aicināja sadarboties juristus un advokātus, kuri sekoja līdzi šim stāstam un nepalika vienaldzīgi.

Pēc šī aicinājuma Rožkalnes e-pastā sāka birt dažādi stāsti, ko viņa publicē restorāna Kinfield lapā Facebook.

Ziņu lente
0