Latvija izmirst: Ekonomikas ministrija iesaka atlikušajiem strādāt labāk

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvija nesasniegs Eiropas vidējo dzīves līmeni, ja nepieaugs darba produktivitāte, uzsvēra Ekonomikas ministrija.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Latvijā sarūk iedzīvotāju it īpaši darbspējīgo cilvēku skaits, tāpēc visiem ir jāstrādā kvalitatīvāk, pauda Ekonomikas ministrijas Analītiskā dienesta vadītāja Dace Zīle telekanālam LNT.

"Ja mēs kā valsts vēlamies dzīvot vidējo Eiropas Savienības dzīves līmeni, un iedzīvotāju skaits mums samazinās, tas nozīmē, ka katram no šiem iedzīvotājiem jāspēj saražot vairāk un aizvien labāka produkcija.

Tas ir panākams, strādājot nevis ilgākas stundas, bet caur produktivitātes kāpumu," ieteica Zīle.

Šī gada sākumā Latvijā palēninājās ekonomikas izaugsme – pirmajā ceturksnī valsts IKP saruka par 0,1% pēc sezonāli izlīdzinātajiem datiem, taču pieaudzis aptuveni par 3% salīdzinājumā ar šo periodu aizvadītajā gadā. Šis rādītājs ir zemāks nekā pagājušajos divos gados, kad IKP izaugsme sasniedza 5%.

Улица в городе Даугавпилс, Латвия - Sputnik Latvija
Eksperts: Latvijā gaidāma depopulācija un "sudraba ekonomika"

ESAO jaunais pārskats par Latviju liecina, ka tuvākajos gados Latvijas ekonomiskā attīstība palēnināsies, tāpēc nepieciešamas pēc iespējas ātrāk apkarot nevienlīdzību un nabadzību reģionos, uzskata organizācija.

Iepriekš vēstīts, ka gada laikā valsts iedzīvotāju skaits sarucis par 14,4 tūkstošiem cilvēku. Negatīvs ir gan iedzīvotāju dabiskais pieaugums, gan migrācijas saldo. ANO prognozes liecina, ka, saglabājoties pašreizējām tendencēm, Latvijas iedzīvotāju skaits saruks divkārt.


Ziņu lente
0