ASV Finanšu ministrija tur aizdomās Krieviju par valūtas manipulācijām

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV aizdomas var radīt negatīvas sekas tirgū valstīm, ko Vašingtona dēvē par valūtas manipulatoriem.

RĪGA, 10. maijs – Sputnik. ASV Finanšu ministrija varētu iekļaut Krieviju valstu sarakstā, kas, pēc Savienoto Valstu administrijācijas domām, manipulē ar savu valūtu, lai gūtu priekšrocības tirgū, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Bloomberg.

Денежные купюры - Sputnik Latvija
Krievijas Banka atklājusi jaunu šaubīgu operāciju shēmu, kurā iejaukta Latvija

Domājams, jaunais saraksts, kura publikācija sagaidāma maijā, tiks paplašināts no 12 līdz 20 valstīm. Līdztekus Krievijai tajā, iespējams, tiks iekļauta Taizeme, Indonēzija, Vjetnama, Īrija un Malaizija. Visām šīm valstīm ir pozitīva tirdzniecības bilance ar ASV.

Pie tam no saraksta tiks dzēsta Indija un Dienvidkoreja.

Aģentūra Bloomberg atzīmēja: lai arī saraksts pārsvarā ir simbolisks, iekļaušana tajā var radīt negatīvas tirdznieciskās sejas valstīm, ko Vašingtona uzskata par valūtas manipulatoriem.

Iepriekš ASV izstrādāja jaunu kritēriju sistēmu, kas, viņuprāt, raksturo valūtas manipulatorus. Saskaņā ar jauno definīciju, tādai valstij jābūt lielam tirdzniecības proficītam ar ASV (vairāk nekā 20 miljardi dolāru gadā), jāuztur tekošās maksājumu bilances aktīvais saldo virs 3% no IKP, kā arī tā nodarbojas ar pastāvīgām intervencēm ārvalstu valūtu tirgū.

Ziņu lente
0