Labāk par vēlu, nekā nekad: Saeimā beidzot iesniegts 2019. gada budžets

© Sputnik / Алексей ДружининПортфель с документами
Портфель с документами  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi parlamentā budžets tiek iesniegts ar tādu kavējumu; spīkere Ināra Mūrniece sola virzīt to Saeimā pēc iespējas ātrāk.

RĪGA, 8. marts – Sputnik. Finanšu ministrs Jānis Reirs iesniedza Saeimā 2019. gada budžetu.

Par to Finanšu ministrija paziņoja Twitter.

Preses konferencē Jānis Reirs, Saeimas spīkere Ināra Mūrniece un Saeimas Budžeta komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars pastāstīja par projekta turpmāko gaitu Saeimā.

Ināra Mūrniece solīja izdarīt visu iespējamo, lai budžetu izskata un apstiprina pēc iespējas ātrāk.

Budžeta portfeļa pārnešana no Finanšu ministrijas Saeimā – tā ir tradīcija, kura izveidojusies 1997. gadā. Tradīciju ieviesa toreizējais finanšu ministrs Roberts Zīle. 1998. gada budžetu viņš nesa savā portfelī.

Esošais ministrs Reirs atnesa portfeli ar budžetu trešo reizi. Savukārt finanšu ministri Oskars Spurdziņš un Andris Vilks nogādāja portfeli Saeimā katrs četras reizes.

Здание Кабинета министров Латвии в Риге - Sputnik Latvija
Valdība apstiprinājusi budžeta projektu 2019. gadam

2019. gada budžetā plānota ienākumu daļa 9,2 miljardu eiro apmērā, savukārt izdevumu daļa – 9,4 miljardu eiro apmērā. Plānotais budžeta deficīts sastādīs 0,5% no IKP. IKP izaugsme tiek prognozēta 3% līmenī.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, tā kā budžeta projektā nav ieplānota nauda solītajai skolotāju algu palielināšanai, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība plāno sarīkot pie Saeimas ēkas vairāku tūkstošu skolotāju piketu plānotajā budžeta pieņemšanas dienā, 20. martā.

Ziņu lente
0