Igaunijas Bankas vadītājs prognozē bēdīgu galu kriptovalūtām

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasФерма для майнинга криптовалют
Ферма для майнинга криптовалют - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc dažiem gadiem cilvēki, atsaucot atmiņā tādu pagātnes palieku, kā kriptovalūtas, vaicās, kā vispār bija iespējams ticēt tādām pasakām, uzskata Igaunijas Bankas vadītājs Ardo Hansons.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Kriptovalūtu burbulis jau sācis plīst, un drīz vien elektroniskā nauda pazudīs no finanšu pakalpojumu tirgus kā "pilnīga bezjēdzība", pārliecināts Igaunijas Bankas vadītājs Ardo Hansons. Savu viedokli viņš paudis konferencē Rīgā, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc viņa domām, tagad atlicis tikai novērot, cik tālu aizies šis kolapss un kas galu galā atliks no kriptovalūtām, kad situācija līdzsvarosies, informēja portāls Bloomberg.

"Es domāju, ka pēc dažiem gadiem lauzīsim galvas, kā mēs vispār varējām nokļūt tādā situācijā un noticēt tādām pasakām," – atzīmēja Hansons.

Pie tam, pēc Igaunijas Bankas vadītāja domām, regulatoriem jāpatur prātā ar kriptovalūtām saistītie riski un jāpasargā no tām lētticīgi cilvēki. Viņš uzsvēra, ka kriptovalūtas iespējams izmantot naudas atmazgāšanai un tās var apdraudēt arī valsts vispārējo finansiālo drošību.

Криптовалюта - Sputnik Latvija
Kriptovalūta Latvijā vēl nav legalizēta, taču to plānots aplikt ar nodokli

Tiesa, Bloomberg atzīmēja, ka, par spīti Igaunijas Bankas prezidenta skeptiskajai attieksmei, aizvadītajā gadā izsniegtas vairāk nekā 500 licences kriptovalūtas maiņai un vairāk nekā 440 licences – to glabāšanas pakalpojumiem.

Iepriekš vēstīts, ka pēc Eiropas Bankas prezidenta Mario Dragi viennozīmīgā izteikuma par to, ka eirozonas teritorijā nevar eksistēt citi maksāšanas līdzekļi, izņemot eiro, Igaunijas valdība atteicās no ieceres radīt nacionālo kriptovalūtu estcoin. Igaunijas Bankas vadītājs Ardo Hansons savulaik atbalstīja Mario Dragi.

Iepriekš vēstīts, ka populārākā kriptovalūta – bitmonēta – 2017. gada nogalē pārspēja visus vērtības rekordus, pārsniedzot psiholoģiski svarīgo rādītāju 20 tūkstošu dolāru apmērā. Taču pēc tam bitmonētas cena kritās, tās vērtība samazinājās par desmitiem procentu. Kopš 2019. gada sākuma bitmonētas cena sastāda 4 tūkstošus dolāru par monētu.

Ziņu lente
0