Lukašenko nospraudis uzdevumu atrast naftu Baltijas valstīs

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents pastāstījis par jaunajām iespējām, kas jāmeklē Baltijas valstīs, lai paaugstinātu Baltkrievijas naftas pārstrādes nozares efektivitāti.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko norādījis, ka nepieciešams meklēt iespējas naftas piegādēm valstī caur Baltijas valstu ostām. Viņš atgādināja, ka uzdevums iezīmēts jau sen, un "mums tas jāatrisina", vēsta Sputnik Igaunija.

"Ja nepiekrīt lietuvieši, vienoties ar latviešiem un iepirkt naftu. Pārstrādāt Novopolockas naftas pārstrādes rūpnīcā un nodrošināt Baltijas republikas," – Lukašenko norādīja ceturtdien, 10. janvārī, sēdē, kas bija veltīta Baltkrievijas sociālekonomiskajai attīstībai 2019. gadā.

Baltkrievijas valsts vadītājs ir pārliecināts, ka šāds variants būs izdevīgs Baltijas valstīm, jo dāvās tām iespēju iegādāties naftas pārstrādes produktus par cenām, zemākām nekā pasaules tirgū.

Viņš norādīja, ka Baltijas valstīm tas izmaksās mazāk nekā pašlaik, kad tās iegādājas naftas produktus par pasaules tirgū spēkā esošajām cenām. Vēl vairāk, pēc Lukašenko domām, "iespējams vienoties, ka tā būs mūsu kopēja nafta, ko mēs pārstrādājam modernizētajā Novopolockas naftas pārstrādes rūpnīcā".

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko  - Sputnik Latvija
Lukašenko paziņoja, ka viņam obligāti jāapmeklē Latvija

"Turklāt mums pat ir dažādas iespējas šajā aspektā," – piezīmēja Baltkrievijas prezidents.

Zināms, ka Baltkrievijas Republika ir viena no Eirāzijas ekonomiskās savienības (EES) dibinātājvalstīm. Daudzi eksperti uzskata, ka ar laiku EES gaida būtiska paplašināšanās. Piemēram, politikas zinātņu doktors, profesors Aleksandrs Gusevs izteicis pieņēmumu, ka par apvienības locekļiem kļūs arī Baltijas valstis – Igaunija, Latvija un Lietuva. Savu viedokli politologs pauda intervijā radio Sputnik.

"Mums būtu ļoti svarīgi, lai EES strādātu Moldova, Ukraina, Gruzija, Azerbaidžāna, Centrālāzijas valstis, kas savulaik piedalījās Padomju Savienības dibināšanā. Pieņemu, ka tuvākajā laikā Eirāzijas ekonomiskajā savienībā vēlēsies iestāties arī Baltijas valstis, kas patlaban izjūt milzu grūtības ES struktūru sastāvā," – paziņoja Gusevs.

Ziņu lente
0