Stājies spēkā Swedbank noteiktais limits maksājumiem ar kodu kartēm

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasЗдание Swedbank в Риге
Здание Swedbank в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Swedbank plāno pilnībā atteikties no kodu karšu lietošanas 2019. gada 9. septembrī.

RĪGA, 11. janvāris — Sputnik. 2019. gada 10. janvārī Swedbank stājās spēkā ar kodu kartēm apstiprināto maksājumu limits 100 eiro apmērā. No 7. marta limits samazināsies līdz 50 eiro, no 6. jūnija – līdz 20 eiro. turklāt no 2019. gada 14. marta klienti vairs nevarēs izmantot Swedbank mobilo lietotni ar kodu karti.

Janvārī Swedbank sāk samazināt limitu maksājumiem ar kodu kartēm, lai veicinātu klientu pāreju pie mūsdienīgākiem un labāk aizsargātiem autentifikācijas līdzekļiem.

Swedbank - Sputnik Latvija
Tas ir pagājušais gadsimts: Swedbank atvadās no kodu kartēm

Swedbank plāno pilnībā atteikties no kodu karšu lietošanas 2019. gada 9. septembrī. Lēmums pieņemts, ņemot vērā ES noteikumus jautājumā par klientu stingras autentifikācijas tehniskajiem standartiem. Jaunais regulējums stāsies spēkā 2019. gada 14. septembrī. Jaunais reglaments apstiprināts ar mērķi aizsargāt bankas karšu īpašniekus no krāpšanās tīklā. Kodu karšu tehnoloģija, kas parādījusies pirms 20 gadiem, šodien vairs neatbilst drošības standartiem: kodi nav dinamiski, tas ir, tie atkārtojas, izvietoti vienuviet utt.

Kodu vietā Swedbank, tāpat kā citas finanšu un kredīta iestādes, piedāvā klientiem jaunus autentifikācijas līdzekļus. No 2017. gada Swedbank klientiem pieejams bezmaksas mobilā lietotne Smart-ID. Klientiem, kuri viedtālruņus nelieto, banka piedāvā atbalstu pārejai pie kodu kalkulatora, kura cena 2018. gada jūnijā divkārt samazināta.

Pārejas periodā pirms atteikšanās no kodu kartēm Swedbank no 2018. gada 12. jūnija vairs neizsniedz jaunajiem klientiem šī tipa kartes. No 12. septembra pārtraukta esošo kodu karšu un to paroļu atjaunošana.

Tomēr vēl joprojām aptuveni pusmiljons bankas klientu pēc veca ieraduma izmanto kodu kartes. Lai ieteiktu viņiem neatlikt pāreju uz jaunajiem autentifikācijas līdzekļiem līdz pēdējam brīdim, Swedbank šogad ievieš limitus maksājumiem ar kodu karšu pielietojumu.

Ziņu lente
0