"Norvik Banka" kļūs par "banku cilvēkiem": kredītiestāde maina nosaukumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nosaukuma maiņa uz "PNB Banka" visās 40 filiālēs Latvijā notiks pakāpeniski.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. No šodienas "Norvik Banka" kļūs par "PNB Banka", vēsta bankas mājaslapa.

"Mēs esam banka cilvēkiem, tāpēc arī nosaukumu vienlaikus ne tikai saīsinām, bet arī paplašinām - pievienojam vērtību - cilvēks. Burts "P" jaunajā nosaukumā aizgūts no vārda "People" jeb cilvēki. Līdz ar to bankas jaunais nosaukums "PNB banka" ietver vienu no mūsu līdzšinējās darbības pamatvērtībām - cilvēku un cilvēcīgas attiecības. Līdz ar nosaukuma maiņu mēs apliecinām savu pieejamību ikvienam, kam ir svarīgi saņemt viņam visizdevīgākos un viņa vajadzībām vispiemērotākos finanšu pakalpojumus," - paziņoja bankas valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

Владелец Norvik banka Григорий Гусельников - Sputnik Latvija
Guseļņikovs izņem aktīvus no Norvik bankas

Banka turpinās sniegt visus līdzšinējos pakalpojumus. Visi ar klientiem noslēgtie līgumi paliks spēkā, bankas darbs visās filiālēs turpināsies ierastajā kārtībā.

Nosaukuma maiņa uz "PNB Banka" visās 40 filiālēs Latvijā notiks pakāpeniski.

Banka tika reģistrēta 1992. gada aprīlī ar nosaukumu "Latvijas starptautiskā biržu banka", savukārt tā paša gada septembrī nomainīja nosaukumu uz "Latvijas ekonomiskā komercbanka". 2004. gadā tā nosaukums tika nomainīts uz "Lateko banka", savukārt ar nosaukumu "Norvik banka" tas strādājis kopš 2006. gada decembra.

"PNB Banka" ir vietējā banka ar 26 gadu pieredzi un viena no desmit lielākajām Latvijas bankām pēc aktīvu apjoma. "PNB Banka" lepojas ar to, ka to izvēlējušies gandrīz 600 darbinieki un ap 100 tūkstošiem klientu.

Pēc aktīvu apjoma "Norvik banka" 2018. gada jūnijā bijusi sestā lielākā Latvijas banka. Darbinieku skaits – 600 cilvēki, klientu skaits – ap 100 tūkstošiem. "Norvik banka" kontrolpakete pieder Krievijas biznesmenim Grigorijam Guseļņikovam.

Ziņu lente
0