Nav kur slēpties: bankas sāk klientu "nodošanu" Valsts ieņēmumu dienestam

CC BY 2.0 / TaxRebate.org.uk / EurosДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar 1. septembri VID sāks saņemt informāciju no bankām par klientu kontiem, kuru apgrozījums pārsniedz 15 tūkstošus eiro.

RĪGA, 1. septembris – Sputnik. Sākot ar 1. septembri spēkā stājas likuma grozījumi "Par nodokļiem un nodevām", saskaņā ar kuriem bankām jāsniedz Valsts ieņēmumu dienestam ziņas par Latvijas iedzīvotāju kontiem, kuru apgrozījums pārsniedzis 15 tūkstošus eiro, vēsta rus.lsm.lv.

Купюры евро в конверте - Sputnik Latvija
Uzņēmēji: pie ēnu ekonomikas noveduši augstie nodokļi, nevis parādi

Līdz 1. septembrim bankām ir jāsniedz informācija par šādiem kontiem par to stāvokli 2018. gada 1. janvārī. Turpmāk bankas atskaitīsies nodokļu inspektoriem katru gadu 1. februārī.

Tādējādi Valsts ieņēmumu dienests grasās noteikt tos darbiniekus, kuri oficiāli saņem minimālo algu, savukārt pārējo algas daļu saņem aploksnē un izvairās no nodokļu nomaksas.

Ja ienākumu dienestam radīsies šaubas, tiks veikts audits.

Nav jābaidās tiem, kuri neko neslēpj

Iepriekš ieņēmuma dienesta pārstāvji skaidroja, ka nezina Latvijas iedzīvotāju skaitu, par kuriem bankas sniegs ziņas.

Taču godīgus nodokļu maksātājus VID sola nemocīt ar papildus informācijas pieprasīšanu – jāraizējas tikai tiem, kuri izvairās no nodokļu nomaksas.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, daudzi latvieši bija sašutuši par šādu grozījumu pieņemšanu un nosauca šādu "vajāšanu" par "kaut ko nebijušu".

Sākot ar 1. septembri VID sāks saņemt informāciju no bankām par klientu kontiem, kuru apgrozījums pārsniedz 15 tūkstošus eiro.

Ziņu lente
0