Kādus pārsteigumus gatavo Riga Food 2018

© пресс-фото/BT1Ассортимент товаров из конопли с каждым годом растет
Ассортимент товаров из конопли с каждым годом растет - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts galvenajā pārtikas produktu izstādē Riga Food izvēlēsies Latvijas simtgades garšu un prezentēs inovatīvus produktus.

RĪGA, 30. augusts – Sputnik, Simona Aleksejeva. No 5. līdz 8. septembrim izstāžu kompleksā "Ķīpsala" norisināsies gada kulinārais notikums. Savas preces izstādē Riga Food prezentēs 320 Latvijas ražotāji, kā arī ārzemju dalībnieki, kuru ģeogrāfija paplašinās katru gadu. Šogad debitantu vidū ir Albānija, Indonēzija un Ķīna.

Riga Food 2018 ietvaros notiks jau tradicionālie konkursi "Latvijas pavārs" un "Latvijas jaunais pavārs", kā arī "Tējas čempionāts", kura dalībnieki sacentīsies četrās kategorijās un bārmeņu sacensības alkoholisko un bezalkoholisko kokteiļu pagatavošanā. Alkoholisko kokteiļu pamatā būs viena no valsts vizītkartēm —"Rīgas Melnais balzams".

Interesanti, ka līdzās profesionāļiem savu meistarību kokteiļu pagatavošanā izstādē varēs nodemonstrēt arī tās apmeklētāji. Piemēram, 5. un 8. septembrī jebkuram interesentam ir iespēja piedalīties konkursā "Akmeņlauža" kokteiļu dižlidojums", izgudrojot jaunā long-drink formulu uz stiprā dzēriena Akmeņlauzis bāzes.

© пресс-фото/BT1Ogu uzlējumi "Akmeņlauzis" – no smiltsērkšķiem, pīlādža, melnajām jāņogām un citiem Latvijai tradicionāliem augļiem un augiem
Kādus pārsteigumus gatavo Riga Food 2018 - Sputnik Latvija
Ogu uzlējumi "Akmeņlauzis" – no smiltsērkšķiem, pīlādža, melnajām jāņogām un citiem Latvijai tradicionāliem augļiem un augiem

Noteiktu interesi izraisīs uzvarētāju noteikšana konkursā "Latvijas gadsimta garšas meklējumos" katrā no četriem valsts reģioniem. Simts dalībnieki iepazīstinās izstādes apmeklētājus ar saviem jaunajiem tradicionālajiem un inovatīvajiem produktiem. Jaunumu vidū ir piparmētru vīns no "Kugrēnu vīna", oriģinālās šokolādes trifeles ar mārrutkiem no Jaunmārupes saimniecības "Mārlapiņas" un ābolu brendijs no "Veselības laboratorijas". Nacionālo kolorītu pasākumam piešķirs kulinārais priekšnesums. Visā izstādes darba laikā saimnieces autentiskā virtuvē vārīs, ceps krāsnī un uz pannas visdažādākos gardumus un rīkos latviešu virtuves meistarklases.

Jauno garšu robežu medniekus ieinteresēs nebijuši produkti, kuru pirmizrāde notiks Riga Food ietvaros. Nāciet un nogaršojiet jaunās asinsdesas versijas no zemnieku saimniecības "Arumi". "Katrā apgabalā ir savas asinsdesas garšas un pagatavošanas tradīcijas. Vienā novadā tai pievieno klāt grūbas, citā – kviešu putru," — spriež Ineta Bole — zīmola saimniece no Rūjienas pagasta. Viņa ir gatava pārsteigt apmeklētājus ar graudu asinsdesu ar piparmētru un kūpinātu asinsdesu.

© пресс-фото/BT1Kūpināta asinsdesa un asinsdesa ar piparmētru – divas garšīgākās variācijas
Kādus pārsteigumus gatavo Riga Food 2018 - Sputnik Latvija
Kūpināta asinsdesa un asinsdesa ar piparmētru – divas garšīgākās variācijas

Smiltenes uzņēmums "Abuls" prezentēs pussausu sidru, kura ražošanā tika izmantotas vēlās vietējās ābolu šķirnes, ka arī aromātiskie ASV apiņi. Lieliska un vieglāka (vien 6 grādi) alternatīva dzirkstošajiem vīniem.

© пресс-фото/BT1Sezonas jaunums – sidrs no Vidzemes vēlajām ābolu šķirnēm ar apiņiem
Kādus pārsteigumus gatavo Riga Food 2018 - Sputnik Latvija
Sezonas jaunums – sidrs no Vidzemes vēlajām ābolu šķirnēm ar apiņiem

Visiespējamāko pārtikas produktu ražošana no kaņepēm šodien uzņem apgriezienus. "Obelisk Farm" saimniecības īpašnieks no Viļānu novada Andris Višņevskis piedāvā pagaršot nomierinošu tēju no kaņepēm un enerģijas batoniņu ar kaņepju sēklām, un arī visu mīlēto kaņepju sviestu (jaunā versijā ar zemesriekstiem). Ģimenes uzņēmums ražo papīru, ziepes un citus kaņepju izstrādājumus un aicina ciemos pie sevis iepazīt jaunākās tendences šajā amatā un piedalīties meistarklasēs.

© пресс-фото/BT1Kaņepju pārtikas ražotāji pastāvīgi izdomā jaunas variācijas un garšas - kaņepju ziedu tēja
Kādus pārsteigumus gatavo Riga Food 2018 - Sputnik Latvija
Kaņepju pārtikas ražotāji pastāvīgi izdomā jaunas variācijas un garšas - kaņepju ziedu tēja

 

Vēl gan viens jaunums – sausiņi no graudu maizes ar tomātiem no ceptuves "Saldus maiznieks". Cepot maizi no dabīgiem ingredientiem bez "uzlabotājiem", ne katrs kukulis iznāk nevainojams. Ceptuve atradusi veidu, kā pārveidot šādus eksemplārus brīnišķīgos sausiņos, tie labi sader ar zupām, salātiem, gan tāpat vien. Īsāk sakot, labu apetīti!

Sīkāka informācija par izstādi atrodama šeit.

Ziņu lente
0