Tramps paziņoja, cik terminālus uzbūvēs ES amerikāņu gāzei

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasSDG transportēšanas kuģis
SDG transportēšanas kuģis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalds Tramps "izvilka cauri" Amerikas SDG Eiropā – ES uzbūvēs jaunus terminālus.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Eiropas Savienība varētu uzbūvēt no 9 līdz 11 termināliem sašķidrinātās dabasgāzes iegādei no Savienotajām Valstīm, paziņoja ASV prezidents Donalds Tramps.

"Un mēs (ASV — red.) jau veicam pārrunas ar Eiropas Savienību sakarā ar deviņu līdz vienpadsmit ostu celtniecību, kuras pieņems Savienoto Valstu sašķidrināto gāzi," citē Trampa vārdus preses konferencē ar Itālijas premjerministru Džuzepi Konte RIA Novosti.

SDG termināls Independence Klaipēdā - Sputnik Latvija
Nosaukta summa, ko Lietuva samaksās par SDG termināli Klaipēdā

Šo objektu celtniecību apmaksās Eiropas Savienības budžets, piebilda Amerikas līderis.

Iepriekš kļuva zināms, ka Donalds Tramps pārrunās ar Eirokomisijas vadītāju Žanu Klodu Junkeru saņēma vairākas piekāpšanās no Briseles, lai izvairītos no tirdzniecības kara. Runa ir par nodevu samazināšanu rūpniecības precēm, medicīniskā pielietojuma produktu normatīvu atbilstību sakārtošanu un sojas pupiņu importa palielināšanu. Tāpat ES solīja importēt SDG no ASV un būvēt tam nepieciešamo infrastruktūru.

Kā atzīmēja Tramps, "Eiropa vēlas pirkt vairāk SDG no ASV, viņi kļūs par lieliem pircējiem". Savukārt Junkers paziņoja, ka ES "grasās uzbūvēt vairāk terminālu" SDG saņemšanai. Pēc viņa sacītā, jaunā infrastruktūra ļautu pieņemt vairāk SDG, lielākoties no ASV, "ja cenas būs konkurētspējīgas, un nosacījumi — pienācīgi".

Gāzes ieguves uzņēmums - Sputnik Latvija
Latvija samaksās Polijai 30 miljonus eiro, lai tā "padzenātu" Gazprom gāzi

Pēc Raiffeisen Bank analītiķa Andreja Poļiščuka sacītā, Eiropā ir pietiekams terminālu skaits SDG pieņemšanai, taču tie nav pietiekamā mērā noslogoti. Ekonomiska pamata amerikāņu SDG iegādes palielināšanai Eiropas valstīm nav, uzsvēra eksperts.

Jūlija vidū Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs paziņoja, ka Amerikas Administrācijas uzbrukumi "Ziemeļu straumei 2" ir mēģinājums piespiest eiropiešus iegādāties dārgāku sašķidrināto gāzi ASV.    

Ziņu lente
0