Ko meklē Latvijas darba devēji: pieprasītākās profesijas

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasВодитель грузовика
Водитель грузовика - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Visbiežāk Latvijas darba devēji meklē kravas mašīnu autovadītājus un celtniekus.

RĪGA, 20. jūlijs – Sputnik. Nodarbinātības valsts aģentūras direktore Evita Simsone paziņoja, ka viņas iestāde strādā ar visām bezdarbnieku grupām, un noliedza uzskatus, ka aģentūras datu bāzē ir vakances tikai profesiju pārstāvjiem, kurās nav nepieciešama augsta kvalifikācija. Taču darba sludinājumu analīze parāda, ka Latvijas darba devēji visbiežāk meklē tieši strādnieku profesiju pārstāvjus.

Выпечка - Sputnik Latvija
Valsts ļaus bezmaksas apgūt vispieprasītākās profesijas

Pēc Evitas Simsones teiktā, cilvēki bieži domā, ka aģentūrā ir tikai mazkvalificētas vakances, taču tas tā nav. Aģentūra strādā ne tikai ar sarežģītām sociālām grupām, bet gan ar absolūti visām darbinieku kategorijām. Šobrīd datu bāzē visvairāk vakanču ir celtniecības nozarē, taču ir arī 171 pieprasījums pēc programmētājiem, 98 darbu vadītājiem, 52 projektu vadītājiem.

Pēc viņas sacītā, bezdarba līmenis Latvijā nemitīgi samazinās. Pēdējie vasaras dati rāda, ka tie ir 6,4% no darbspējas iedzīvotājiem. Turklāt brīvo darba vietu skaits pieaudzis līdz 20 tūkstošiem vakanču.

Avīze Dienas Bizness, izanalizējot vakanču datu bāzi, pieprasītāko specialitāšu desmitniekā iekļauj lielākoties autovadītājus un celtniecības profesiju pārstāvjus. Šodien visbiežāk Latvijas darba devēji meklē vadītājus – pieejamas 1210 vakanču.

Почта Латвии - Sputnik Latvija
Zemāk par minimālo algu: kam Latvijā ir viszemākās algas

Otrajā vietā ir betonētāji (1154 sludinājumi par pieņemšanu darbā), tiem seko palīgstrādnieki (579 vakances). Celtnieku meklējumu sludinājumi – 546, galdnieku – 517, apdares darbu meistaru – 506, mūrnieku – 421. Tāpat populārāko profesiju vidū, kurās darba devēji meklē darbiniekus, ir pavāri (420 vakances) un palīgstrādnieki ceļu būvniecībā (356 vakances).

Taču visaugstāk apmaksātas pozīcijas Latvijas kompānijās ir augstākās pārvaldes jomā. Otrais peļņu nesošais sektors ir IT. tāpat augstas algas ir mārketinga speciālistiem un loģistikas speciālistiem.

Savukārt zemākās algas Latvijā saņem pastnieki, apkopējas, sanitāri, auklītes, istabenes un pārdevēji.

Ziņu lente
0