Kučinskis sašutis par Eiropas Komisijas nolūkiem norādīt Latvijai, kā tērēt naudu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kučinskis sašutis par Eiropas Komisijas nolūkiem norādīt Latvijai, kā tērēt naudu

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. Latvijas ministru prezidents Māris Kučinskis sašutis par Eiropas Komisijas atvēlēt kohēzijas finansējumu par 13% mazāk nekā tagad, kā arī noteikt jomas, kurās tiks ieguldīta eirofondu nauda, vēsta Mixnews.lv.

"Tas Latvijai nav pieņemams. Līdz ar to Latvijas nostāja ir kategoriski neatbalstīt līdzšinējo piedāvājumu," — paziņoja Kučinskis.

Latvijas premjers atzīmēja, ka vēlētos elastību finansēšanas programmu virzīšanā, savukārt Latvijai patstāvīgi ir jāizvēlas, kur jāiegulda nauda.

Kučinskis atgādināja, ka valstī, gluži kā līdz šim, nepieciešami līdzekļi ceļu infrastruktūrai, kā arī zinātnei un pētījumiem. Turklāt premjers uzsvēra, ka Latvija meklēs sabiedrotos citu valstu vidū un meklēs kompromisu pārrunās ar lielajām valstīm, lai atrisinātu jautājumu par kohēzijas finansējumu.

Eiro - Sputnik Latvija
Rinkēvičs: Latvija cer izveidot ES naudas izsišanas klubu

Par to, ka Latvija kategoriski nepiekrīt Eiropas Komisijas izvirzītajiem piedāvājumiem, Kučinskis paziņoja piektdien, 1. jūnijā, pēc koalīcijas darba grupas sēdes. Sēdes laikā darba grupas locekļi noklausījās Finanšu ministrijas ziņojumu par programmu ieviešanu no ES fondiem un apsprieda jautājumu par nākamā perioda rīcības kārtību.

Aprīļa beigās, Saeimas komisijas sēdes laikā, Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece Inita Pauloviča paziņoja, ka sabiedrības saliedētībai jākļūst par vienu no galvenajiem Latvijas valsts uzdevumiem.

Pauloviča piedāvāja paredzēt Latvijas budžetā nepieciešamo finansējumu saliedētības uzdevumu īstenošanai, jo līdzekļi šiem pasākumiem budžeta bāzē nav iekļauti, un katru gadu to finansējums ir atkarīgs no jaunajām politiskajām iniciatīvām.

Tāpat tika ziņots, ka 2019. gadā sabiedrības saliedētības pasākumiem pietrūks ap 800 tūkstošiem eiro, kuri nav iekļauti budžeta bāzē.

Ziņu lente
0