Latvijas Bankas Padomē gaidāmas pārmaiņas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeimas Budžeta un finanšu komisija neatbalstīja vienu no Latvijas Bankas Padomes locekļu kandidātiem.

RĪGA, 18. maijs – Sputnik. Latvijas Bankas Padomes locekļa Edvarda Kušnera kandidatūru nolemts neieteikt Saeimas apstiprināšanai uz kārtējo termiņu, vēsta Baltnews.lv.

Latvijas Bankas Padomē ir seši cilvēki – bankas prezidents, viņa vietnieks un četri padomes locekļi.

Ilmārs Rimšēvičs - Sputnik Latvija
Rimšēviča lieta ieilga: Latvijas Bankas vadītājs lūdz noņemt drošības līdzekļi

Lēmumu par Kušnera pilnvaru apstiprināšanu uz vēl vienu termiņu ceturtdien, 17. maijā, izskatīja Saeimas Budžeta un finanšu komisija. Kušnera kandidatūru atbalstīja trīs komisijas locekļi – Imants Parādnieks, Ingūna Sudraba un Juris Viļums. Vēl trīs deputāti nobalsoja pret – Jānis Vucāns, Aleksandrs Kiršteins un Edgars Putra. Renārs Putniņš atturējās, savukārt Igors Pimenovs balsojumā nepiedalījās. Vērts atzīmēt, ka 2005. gadā Kušners, būdams juridiskās pārvaldes priekšnieka vietnieks un Latvijas Bankas prezidenta padomnieks, kļuva par Amerikas Delavēras štatā reģistrētā uzņēmuma Carew Estates LLC pilnvaroto. Pagājušajā nedēļā Saeimas Budžeta un finanšu komisija ieturēja pauzi, lai tiktu skaidrībā ar šādas savienojamības morālo aspektu.

Acīmredzami, komisija nonākusi pie secinājuma, ka Kušners, kurš kopš 2012. gada ir Latvijas Bankas padomes loceklis, velti uzņēmies šādu dubulto slodzi 2005. gadā.

Atgādināsim, ka šobrīd Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičš nevar pildīt savus pienākumus padomē, jo pret viņu notiek izmeklēšana par kukuļņemšanu un izspiešanu. Iepriekš Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs aizliedza Rimšēvičam pildīt lēmumu pieņemšanas, kontroles un uzraudzības funkcijas Latvijas Bankā, kā arī izbraukt ārpus valsts robežām, kā dēļ viņš nevar piedalīties nedz Latvijas Centrālās Bankas Padomes darbā, nedz Eiropas Centrālās Bankas (ECB) Padomes darbā.

Latvijas Bankas Padomē šobrīd strādā Rimšēviča vietniece Zoja Razmusa un padomes locekļi Vita Pilsuma, Arvils Sautiņš un Aivars Skopiņš.

Ziņu lente
0