AmCham vadītājs: jaunās sankcijas ASV ekonomikai kaitē vairāk nekā Krievijai

© Sputnik / Александр Кряжев / Pāriet pie mediju bankasПроизводство фольги на заводе "Русал Саянал"
Производство фольги на заводе Русал Саянал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauno pret Krieviju ieviesto sankciju rezultātā cieš mašīnbūve un aviobūve.

RĪGA, 8. maijs — Sputnik. ASV jaunās sankcijas pret Krieviju nodara lielāku kaitējumu Savienoto Valstu ekonomikai nekā krievu uzņēmējam Oļeglam Deripaskam, pret kuru tās ieviestas. Šādu viedokli paudis Amerikāņu tirdzniecības palātas Krievijā (AmCham) prezidents Aleksis Rodzjanko, vēsta RIA Novosti.

ASV un ES karogi - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV sit savējos. Eiropa lūdz mīkstināt sankcijas pret Krieviju

Savu viedokli viņš pamatoja, piemēram izmantojot ASV visvairāk pārdotās automašīnas – FordF150 ražošanu, kuras procesā nepieciešams liels alumīnija apjoms.

"Ja "Rusal" nepiegādās šo metālu Amerikai, (..) nebūs iespējams ražot tik lielu skaitu mašīnu, cik pieprasa tirgus, un tas ir liels kaitējums," – pastāstīja Rodzjanko intervijā RIA Novosti īsti pirms Pēterburgas starptautiskā ekonomikas foruma (PSEF).

Jauno sankciju dēļ cieš arī aviobūve: pagaidām nav saprotams, ar ko aizvietot apjomus, ko Krievijas kompānija piegādāja līdz šim.

"Ja to visu novērtēt, kaitējums pašu ekonomikai ir daudz lielāks nekā Oļega Deripaska zaudējumi," – secināja eksperts.

Viņš atgādināja, ka "Rusal" bija otrais alumīnija piegādātājs ASV – apjomu ziņā to apsteidza tikai Kanāda.

Aprīļa sākumā Vašingtona ieviesa jaunas sankcijas pret Krieviju un pirmo reizi iekļāva tā saucamajā "melnajā sarakstā" (SDN-list) Krievijas lielos publiskos uzņēmumus. Starp tiem bija arī "Rusal" un En+, ko kontrolē biznesmenis Oļegs Deripaska tas nozīmē aktīvu bloķēšanu ASV un aizliegumu Savienoto Valstu pilsoņiem sadarboties ar šiem uzņēmumiem, ieskaitot operācijas ar kredīta un daļu instrumentiem.

2018. gada Pēterburgas starptautiskā ekonomikas forums norisināsies 24.-26. maijā.

Ziņu lente
0