SVF nosaucis galvenos pasaules ekonomikas apdraudējumus

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasТабличка с логотипом Международного валютного фонда на стене здания МВФ
Табличка с логотипом Международного валютного фонда на стене здания МВФ - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
SVFK uzskata, ka pasaules ekonomikas izaugsme pastiprinās un aptver lielāku skaitu valstu, pateicoties straujajai investīciju un tirdzniecības apjoma izaugsmei.

RĪGA, 22. aprīlis — Sputnik. Finansiālās ievainojamības palielināšanās, augošā spriedze tirdzniecībā un ģeopolitikā, kā arī neredzēti lielais starptautiskā parāda līmenis apdraud ekonomikas izaugsmi visā pasaulē, teikts komunikē, kas publicēts saskaņā ar Starptautiskās valūtas un finanšu komitejas sēdes rezultātiem, vēsta RIA Novosti.

Падение доллара - Sputnik Latvija
SVF pareģo jaunu pasaules ekonomisko krīzi

Komitejas locekļi uzskata, ka pasaules ekonomikas izaugsme pastiprinās un aptver lielāku skaitu valstu, pateicoties straujajai investīciju un tirdzniecības apjoma izaugsmei. Patlaban ekonomiskās izaugsmes palēnināšanās vai apstāšanās riski ir sabalansēti, taču dažu nākamo ceturkšņu laikā tie pieaugs.

Dokumentā atzīmēts, ka demogrāfiskie faktori un ražošanas atdeves pieauguma zemais temps nākotnē var samazināt augstākas un inkluzīvākas ekonomikas izaugsmes potenciālu.

SVFK ir Starptautiskā Valūtas fonda augstākās pārvaldes struktūras – Pārvaldnieku padomes konsultatīva organizācija. Komiteja pulcējas divreiz gadā. To veido 24 SVF pārvaldnieki, tostarp arī Krievijas parstāvis. Nākamā komitejas sēde ieplānota šī gada 13. oktobrī Indonēzijā.

Ziņu lente
0