FT: Krievija piegādās Lielbritānijai jaunu sašķidrinātās gāzes partiju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasХранилище сжиженного природного газа в порту Сабетта, расположенном на побережье Карского моря
Хранилище сжиженного природного газа в порту Сабетта, расположенном на побережье Карского моря - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gaidāms, ka SDG nonāks Lielbritānijas ostā Velsā jau 6. martā, pēc tam degvielu regazificēs un nosūtīs patērētājiem.

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Krievija piegādās jaunu sašķidrinātās gāzes (SDG) partiju, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz izdevumu Financial Times.

Piegādes procesā iesaistītas amatpersonas informēja, ka piegāde gaidāma marta sākumā, īsi pirms vētras "Emma" ienākšanas Eiropā.

Gazprom - Sputnik Latvija
"Gazprom" pastāstīja, kādos apjomos Baltija iepērk gāzi no Krievijas

Sašķidrinātās dabasgāzes partija ražota rūpnīcā "Jamal SDG", ar tās pārsūtīšanu nodarbosies Royal Dutch Shell. Saskaņā ar plānu nofraktētajam Nīderlandes kompānijas kuģim nedēļas nogalē bija jāsaņem krava no Krievijas ledlauža.

Gaidāms, ka 6. martā gāzes krava tiks nogādāta Milford Haven ostā Velsā, kur tā tiks regazificēta un ielaista Lielbritānijas enerģētiskajā tīklā.

Avīze atzīmēja, ka kompānija "Novatek", rūpnīcas "Jamal SDG" galvenais īpašnieks, un Royal Dutch Shell atteikušies komentēt situāciju.

Aizvadītā gada decembrī Lielbritānija saņēma pirmo sašķidrinātās gāzes partiju no Krievijas, kas tāpat bija ražota rūpnīcā "Jamal SDG". Degviela tika nogādāta Greinas salā ar ledlauzi-tankkuģi Christophe de Margerie.

Iepriekš aģentūra Bloomberg informēja, ka anomāli zemās temperatūras apstākļos Eiropa ir spiesta iepirkt dabasgāzi rekordlielā apjomā.

Ziņu lente
0