Latvijas Banka iegādājusies ABLV vērtspapīrus

© Банк ЛатвииНаличные деньги
Наличные деньги - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Banka monetārā politikas ietvaros iegādājās ABLV bankas vērtspapīrus 13 miljonu eiro vērtībā; vai tas ir saistīts ar Latvijas Bankas vadītāja Ilmāra Rimšēviča arestu, pagaidām netiek ziņots.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Latvijas Banka iegādājusies vērtspapīrus no ASV aizdomās turamās komercbankas ABLV par naudas līdzekļu atmazgāšanu, vēsta Mixnews.lv.

Kā paziņojis Latvijas Bankas valdes loceklis Edvards Kušners, šāda rīcība ir standarta palīdzība, ko valsts Centrālā banka var sniegt komercbankām papildus likviditātes nodrošināšanai finanšu tirgū.

"Latvijas Banka veikusi darbības, lai nodrošinātu "ABLV Bank" ar finanšu līdzekļiem monetārās politikas ietvaros un nodrošinātu likviditātes palīdzību. Tās ir darbības, kas tiek nodrošinātas šādās situācijās. No savas puses varam apliecināt, ka "ABLV Bank" ir pilns atbalsts to tiesisko un finansiālo instrumentu ietvaros," — paziņoja viņš.

Darījuma summa sastādīja 13 miljonus eiro, paziņoja finanšu ministre Dana Reiniece-Ozola TV3 telekanāla raidījumā "Nekā personīga".

Bankas seifs - Sputnik Latvija
"ABLV Bank" noraidījusi ASV apsūdzības naudas atmazgāšanā

Piektdien, 16. februārī, KNAB darbinieki veica kratīšanu Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča darba kabinetā un pie viņa mājās. Sestdien Latvijas Bankas vadītājs pavadīja ap astoņām stundām Biroja ofisā, pēc kā, pametot ēku, iekāpa iestādes mašīnā. Pašlaik Rimšēvičs atrodas Valsts policijas izolatorā, paziņoja viņa advokāts Saulvedis Vārpiņš, ja tiesa neizdos sankcijas uz ilgāku Rimšēviča arestu, tad viņš nokļūs brīvībā pirmdienas vakarā.

Saskaņā ar ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) datiem, banka nodarbojusies ar naudas atmazgāšanu. FinCEN informācijā presei ziņots, ka naudas atmazgāšana esot bijis Latvijas bankas darbības galvenais elements. ABLV Bank tiek apsūdzēta arī par nelikumīgu darījumu un korupcijas atbalstu. No FinCEN ziņojuma izriet, ka banka bijusi saistīta ar KTDR ieroču programmu, īstenojusi nelikumīgas operācijas par summām vairāku miljardu apmērā kontraģentiem Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā.

Ziņu lente
0