Pirmo reizi vairākos gados bitmonēta sākusi gadu ar cenas krišanos

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasКриптовалюта биткойн
Криптовалюта биткойн - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
1. janvāra beigās birmonētas vērtība samazinājās vairāk nekā par trīs procentiem. Salīdzinājumam: 2017. gada pirmajā dienā tās cena palielinājās par 3,6 procentiem – līdz 998 dolāriem.

RĪGA, 2. janvāris – Sputnik. Kā liecina biržas rādītāji, pasaulē populārākā kriptovalūta — bitmonēta gada sākumā demonstrē negatīvu dinamiku, vēsta RIA Novosti.

Криптовалюта биткойн - Sputnik Latvija
Britu varas iestādes pēta ar bitmonētu saistītus riskus

Saskaņā ar portāla CoinMarketCap datiem, plkst. 9:20 pēc Latvijas laika bitmonēta palika lētāka par 3,08% — tās cena samazinājusies līdz 13,5 tūkstošiem dolāru. Bitfinex biržā tas samazinājās par 4,43 procentiem — līdz 13,22 tūkstošiem dolāru, savukārt, saskaņā ar Coindesk portāla datiem, — par 0,71 procentu — līdz 13,32 tūkstošiem dolāru.

Līdz decembrim bitmonētas vērtība nepārsniedza 10 tūkstošus dolāru, taču pēc tam sākās sprādzienveidīgs pieaugums – 18. decembrī kriptovalūta sasniedza savu maksimumu 19 511 dolāru apmērā, savukārt kopumā gada laikā tā kļuva 14 reizes dārgāka.

Pēc tam sākās samazināšanās, kura paātrinājās pēdējās decembra dienās pēc ziņām par kārtējā protokola ieviešanu, kura rezultātā izveidojās vēl viena kriptovalūta Bitcoin God (GOD).

Kas attiecas uz citām kriptovalūtām, tad, saskaņā ar CoinMarketCap datiem, Ethereum cena palielinājusies par 14,39 procentiem, līdz 882,84 dolāriem, Bitcoin Cash – pazeminājās par 2,6%, līdz 2,45 tūkstošiem dolāru, Ripple – palielinājās par 1,81 procentu, līdz 2,29. Kriptovalūtu tirgus kapitalizācija sastāda 627,88 miljardus dolāru, vairāk par trešdaļu ieņem bitmonētas.

Ziņu lente
0