Par krāpšanos ar PVN arestēti luksusa klases automašīnu tirgoņi

© Foto : pixabayНаручники
Наручники - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts ieņēmumu dienests aizturējis ekskluzīvu automašīnu un sadzīves tehnikas tirgoņus, kuri ar viltotu dokumentu palīdzību izvairījušies no PVN nomaksas 2,8 miljonu eiro apmērā.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde augustā pārtraukusi organizēta grupējuma darbību, kuras rezultātā valsts nav saņēmusi PVN 2,8 miljonu eiro apmērā, vēsta Baltic Course

VID informēja, ka izmeklēšanas un operatīvo pasākumu rezultātā noskaidrojies, ka organizētā personu grupa, kas nodarbojusies ar ekskluzīvu automašīnu un sadzīves tehnikas tirdzniecību, ar nodomu savtīgos nolūkos noformējusi viltotus dokumentus par neesošiem ar PVN apliekamiem darījumiem, iekļaujot tos PVN deklarācijās. Rezultātā grupai radusies iespēja piedāvāt klientiem preces par zemākām cenām.

Darbs pie datora. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
Uzņēmumiem Igaunijā draud jauna krāpnieciska shēma

VID rīcībā esošie dati liecina, ka laikā no 2016. gada janvāra noziedzīgais grupējums, izmantojot vairāk nekā 30 fiktīvus uzņēmumus, izvairījies no PVN nomaksas valsts budžetā vairāk nekā 2,8 milj. EUR apmērā.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā Finanšu policijas izmeklētāji 2017. gada augustā veica 26 kratīšanas grupējuma locekļu dzīvesvietās, ofisos un automašīnās. 2017. gada jūlijā ierosinātās krimināllietas ietvaros trim personām piešķirts aizdomās turamo statuss, noziedzīgās shēmas organizētājs ir arestēts. Vēl divām personām pielietoti ar brīvības atņemšanu nesaistīti ierobežojošie pasākumi.

Izmeklēšanas interesēs sīkāka informācija netiek sniegta.

Ziņu lente
0