Dūklavs Briselē mēģinās vienoties par aizturēto Latvijas zvejnieku kuģi

© Sputnik / Дмитрий ДубинскийМинистр земледелия Латвии Янис Дуклавс
Министр земледелия Латвии Янис Дуклавс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vizītē Briselē Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apspriedīs ar eirokomisāriem un ES amatpersonām ĀCM uzliesmojumu Latvijā, benzopirēna saturu Latvijas šprotēs un zvejnieku kuģa Senators aizturēšanu Norvēģijā.

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Latvijas zemkopības ministrs Jānis Dūklavs Briselē tiksies ar četrām augsta ranga ES amatpersonām, informē Zemkopības ministrijas vietne.

Tiekoties ar ES veselības un pārtikas nekaitīguma komisāru Vīteni Andrjukaiti, politiķis apspriedīs Āfrikas cūku mēra (ĀCM) apkarošanu, aizsardzību no šīs slimības, kā arī ES atbalstu Latvijas cūkkopības nozarei, kam ĀCM nodarījis lielu kaitējumu.

Рыболовецкий сейнер в заливе - Sputnik Latvija
Latvijas zvejnieku liktenis tiks lemts Briselē

Pie tam Dūklavs mēģinās vēlreiz pārliecināt Eiropas komisiju par to, ka Latvija vēlas saglabāt benzopirēna saturu tradicionālajos kūpinājumos 5 mikrogramu apmērā kilogramā. Atgādināsim, ka 2017. gada 1. septembrī beidzas pārejas periods, pēc kura Latvijai šis daudzums jāsamazina līdz 2 mikrogramiem kilogramā.

Sarunā ar Eiropas Komisijas Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāta ģenerāldirektoru Jirži Plevu zemkopības ministrs Jānis Dūklavs apspriedīs Latvijas lauksaimniecības attīstības programmu līdz 2020. gadam un atbalstu, ko tai varētu sniegt eirofondi, savukārt sarunā ar Eiropas Parlamenta Lauksaimniecības un lauku attīstības komitejas vadītāju Česlavu Sikerski viņš apspriedīs EK iespējas sniegt atbalstu Latvijas zemkopjiem.

Sarežģīta saruna ministram gaidāma ar ES Vides, jūrlietu un zivsaimniecības komisāru Karmenu Vellu. Šī gada janvārī par iespējamu nelegālu sniega krabju zveju Norvēģijas kontinentālajā šelfā aizturētais Latvijas zvejas kuģis "Senators" līdz šim atrodas Norvēģijā. Kuģim piespriesta soda nauda, ko tā īpašnieks atteicies nomaksāt. Latvijas zemkopības ministrs lūgs Eiropas Komisiju neievilcināt šī jautājuma risināšanu.

Ziņu lente
0