Brexit rada haosu Latvijas un Lielbritānijas lietišķajās attiecībās

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasReferendums par Lielbritānijas turpmāko dalību ES
Referendums par Lielbritānijas turpmāko dalību ES - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Referenduma rezultāti rada milzum daudz jautājumu par biznesa kontaktiem valstu starpā. Nekādas skaidrības joprojām nav.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecības Lielbritānijā vadītājs Guntis Rubīns uzskata, ka gaidāms īslaicīgs haoss Latvijas un Lielbritānijas lietišķajās attiecībās, ņemot vērā referenduma rezultātus.

Rubīns uzsvēra, ka pagaidām Lielbritānija vēl ir pilntiesīga ES locekle, taču ir arī vairāki neskaidri jautājumi sakarā ar notikumu tālāko attīstību šajā valstī pēc referenduma. Viņš norādīja, ka pagaidām būtu pāragri spriest par pagājušā tautas balsojuma ietekmi uz starpvalstu lietišķajām attiecībām, un tādas pārdomas būtu spekulatīvas.

LIAA pārstāvniecība saņem jautājumus, ko darīt tālāk un kas būtu gaidāms, pastāstīja Rubīns.

Viņš paskaidroja, ka pašlaik manāma referenduma rezultātu negatīvā ietekme uz britu ekonomiku, taču ilgtermiņa perspektīvā aktuāls kļūs jautājumi par tirdzniecību starp Lielbritāniju un ES, par muitas procedūrām un investīcijām, uz kuriem pašlaik vēl nav iespējams atbildēt.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas iedzīvotāji referendumā par valsts tālāko dalību Eiropas Savienībā nobalsoja par izstāšanos no ES. Par to balsoja 51,9% briti, bet pret izstāšanos iebilda  48,1% iedzīvotāju. Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, kurš vēlējās, lai Lielbritānija paliktu ES, informēja par gaidāmo demisiju. Jaunais premjerministrs, domājams, tiks izraudzīts oktobrī.

Ziņu lente
0